De beste sport docu’s op netflix

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Nu de documentaire over voetballer Memphis Depay er aan zit te komen, is het misschien handig te weten welke gave sport documentaires je nog meer kan kijken!

Er is een documentaire over voetballer Memphis Depay gemaakt. De voetballer werd een jaar gevolgd na een zware blessure. In de documentaire zie je de voetballer weer opkrabbelen na zijn blessure. Maar de documentaire over Depay is niet de enige sportdocumentaire die de afgelopen jaren gemaakt is. Dus als je in de tussentijd nog een andere sport film wilt kijken, dan zijn dit je beste opties!

Lees ook: Nu te zien: Netflix Documentaire over rapper Snelle

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay)

Sunderland ‘Til I Die op Netflix

In sportloze tijden kan je het beste aan je trekken komen met een gave documentaire over je favoriete sport. Na het kijken van de documentaire Sunderland ‘Til I Die snap je meteen waarom er momenteel zoveel blinde paniek is in het internationale profvoetbal. De glorieuze voetbalwereld wordt bekeken door de bril van de achterwereldjes van de transferdeals, die in kantoren gebeuren die nog het meeste doen denken aan de serie The Office. Van de verschrikkelijke TL-verlichting tot lelijke witte muren. Sunderland is zo goed als failliet, maar in pure paniek legt voorzitter Donald er nóg een miljoen bij, en vlak voor de deadline nóg eentje. De serie is vermakelijk en biedt een goed inkijkje in de grootste sport ter wereld en hoe krom die eigenlijk in elkaar zit.

Champion Du Monde over Antoine Griezmann

Antoine Griezmann is een van de grootste voetballers binnen het Europese profvoetbal. Hij greep in 2016 nog mis voor de Europese titel, maar in 2018 wist de sterspeler van Atletico Madrid de wereldbeker te pakken. Daarmee behaalde hij de mooiste prijs die er te behalen valt als voetballer. Zijn weg naar het profvoetbal wordt flink uitgelicht in de documentaireserie Champion Du Monde die je op Netflix kan bekijken. Zo zie je hoe de familie Griezmann zo erg hun best deed om hun zoon het profvoetbal in te krijgen. Maar telkens kregen ze te horen dat hun zoon te klein zou zijn. Toen kreeg hij een plekje bij Real Sociedad en wist hij uiteindelijk toch nog het profvoetbal te behalen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antoine Griezmann (@antogriezmann)

Drive to survive

Voor fans van de F1 heeft Netflix een prachtige serie om je avonden mee door te komen. Het derde seizoen van de spectaculaire documentaire Drive to Survive staat al even op de streamingservice. Dat zijn drie seizoenen lang een uniek kijkje achter de schermen bij Max Verstappen en zijn collega’s. De camera’s gingen langs bij alle grote races en pakte een aantal unieke beelden mee achter de schermen bij de verschillende teams. Een echte aanrader.

Het verhaal van Diego Maradona

Dit is een klein beetje vaslspelen, aangezien de documentaire niet op Netflix te vinden is, maar de koning van het voetbal mocht natuurlijk niet achterwege gelaten worden. Deze documentaire kan je huren via Amazon Prime. En dat is het meer dan waard. De docu geeft een uniek kijkje in het tragische leven van Maradona. Een echte must-see!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sylvie Meis verrast fans met foto in strak roze jurkje

Sylvie Meis ken je misschien nog wel als die lekkere chick van TMF en MTV. Ze is in de tussentijd gelukkig niks veranderd. 

Jarige Amy en Shelley Vol van og3ne gaan los met fles op foto

Het is feest, want Amy en Shelley Vol zijn jarig geweest. De muzikale tweeling vierde dat wel op een hele bijzondere manier.

Nicolette Kluijver draagt opvallend pakje in foto Expeditie Robinson

Bij Expeditie Robinson staat fashion niet hoog in het vaandel. Toch daagde Nicolette Kluijver bij de eilandraad van aflevering 15 in een opvallend pakje op.