Vermaak TV / Series Bojack Horseman is het zwarte schaap van Netflix

Bojack Horseman is het zwarte schaap van Netflix

-

Bojack Horseman is het zwarte schaap van Netflix

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Wanneer je veel Netflix & Chillt dan loop je een hoog risico om dezelfde soorten series te kijken. Het plot, de acteurs en de personages zijn anders, maar toch voelt de serie aan als één van de twaalf uit een dozijn. Ben je zo’n persoon? Dan ben jij toe aan het zwarte schaap van Netflix: Bojack Horseman, een (comic) verhaal over een paard met een alcohol- en drugsverslaving.

Nu is het zwarte schaap en een paard niet de eerste vergelijking die je verwacht. Kan een paard überhaupt wel een zwart schaap zijn? In de wereld van Bojack Horseman is niet gek. Gek is de maat in de serie, waarin mensen en dieren in éen Hollywoo(d) leven. Eén van die dieren is Bojack Horseman, een paard dat na het cancelen van zijn sit-com zich verdrinkt in zelfmedelijden, alcohol en pillencocktails – ook in die volgorde.

Bojack Horseman – Netflix

Je zou Bojack Horseman kunnen zien als de tekenfilmvariant (lees: getekende kruising van) Hank Moody (Californiacation) of Barney uit How I Met Your Mother. Eén ding hebben deze karakters niet met elkaar gemeen: Bojack is veruit de meest ongelukkige van het stel. Hij zuipt als Moody, batst minstens zo veel als Barney, maar is nog ongelukkiger dan de kwaadste dronk van de serie-alcoholisten bij elkaar.

Met andere woorden: er gaat een hoop mis en dat is vaak genoeg Bojacks schuld. Maar maakt hem dat het zwarte schaap van deze serie? Niet alleen hij, in ieder geval. In één van de seizoenen gaat Bojack namelijk met een zwart schaap op bezoek bij zijn familie. De vriend van Bojack waarschuwt hem voor het feit dat hij ‘het zwarte schaap van de familie is’. Een passage die Bojack meer dan gewend is, en dus geen bezwaar tegen maakt.

Het zwarte schaap

Wanneer hij vervolgens over de drempel staat, ziet hij pas wat zijn vriend bedoelde. De familie bestaat volledig uit andere dieren, waardoor de vriend van Bojack letterlijk het zwarte schaap is. Dat hij óók de grootste klungel is uit het gezin, is een overeenkomst die we voor het gemak aan toeval toeschrijven.

Het laat wel zien hoe deze serie in elkaar steekt. Bojack heeft het liefdesleven van André Hazes Jr., denkt hetzelfde over vrouwen als Dave Roelvink en kan samen met Marco B. op de vlucht omdat hij iemand anders dan zijn geliefde vol blafte.

Fantasiewereld gewenst

Denk daarbij een enorme hoop randomness met dieren die menselijke trekje hebben – echt waar, als je denkt dat je een beestenbende hebt meegemaakt, kijk deze seizoenen eerst voordat je over het dierenwelzijn praat – en er ontstaat een scenario waarin het heel goed mogelijk is dat een paard met een grote muil het zwartste schaap van de Amerikaanse streamingsdienst is.

Maar goed: als we elke dag bij de realiteit willen blijven, waarom duiken we dan zo graag in ons beeldscherm om een fantasiewereld binnen te stappen?

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Nikkie Plessen
Bridget Maasland
Joy Beune
Beertje van Beers
Sylvana IJsselmuiden

Laatste nieuws

Battle of the Babes: Marieke Elsinga V.S Viviënne van den Assem

Wie zie jij liever achter de RTL Boulevard-desk staan: Marieke Elsinga of Viviënne van den Assem?

Hélène Hendriks straft Veronica-vriendin Anouk Hoogendijk af

We vroegen jullie wie jullie favoriet in dit sportieve een-tweetje is. De grote meerderheid zet Hélène in de basis!

Sociale Schoonheden met o.a. Gaby Blaaser en Amy Vol

Deze sociale schoonheden bereiden je voor op al het leuks dat er deze week nog aan zit te komen! Ga je mee met Gaby, Amy, Sensi of Gwen?

Geef je mening