Vermaak Muziek Zeventien miljoen mensen met Davina Michelle in muzikale groepstherapie

Zeventien miljoen mensen met Davina Michelle in muzikale groepstherapie

-

Zeventien miljoen mensen met Davina Michelle in muzikale groepstherapie

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

De hoge noot is eruit. Davina Michelle en MC Snelle speelden tijdens het lege Ahoy-concert van Radio 538 voor het eerst hun single Zeventien miljoen mensen. De reacties zijn zoals de laatste scene van een romantische film.

Het was niet alleen voor de kijkers even wennen. De Rotterdamse concertzaal Ahoy ken je vooral als een uitverkocht muziekpaleis waar de groten der aarde (en Nederland, natuurlijk) hun kunsten naar het toneel brengen. Omdat alle grote evenementen door het coronavirus zijn afgelast, bedachten onder andere Davina Michelle, Snelle en Di-Rect een alternatief voor de gecancelde shows.

Zeventien miljoen mensen

Het doel van de concertenreeks in Ahoy (Davina en haar vrienden treden tot vier keer op in een leeg Ahoy) is de Nederlanders een hart onder de riem te steken in deze roerige tijden. Dat lukte Davina Michelle en Snelle vooral met het liedje ‘Zeventien Miljoen Mensen’.

Op de melodie van de klassieker Vijftien miljoen mensen legden de twee Nederlandse artiesten de situatie van veel Nederlanders bloot. Vooral de herkenbaarheid van het nummer had impact. Op Twitter, Facebook en Instagram regende het complimenten.

Groepstherapie van Davina Michelle en Snelle

Davina en Snelle zorgen er op hun manier voor dat men na de toespraken van minister-president Mark Rutte en Koning Willy voor de derde keer in korte tijd aan hun beeldscherm gekluisterd zitten. Zoals een junk z’n naald nodig heeft, hunkeren wij nu met z’n allen naar vertrouwensvolle berichten. Daar klampen we ons dan lekker aan vast.
Met zeventien miljoen tegelijk in groepstherapie met de klanken van Davina Michelle. Zij trekt je wel uit die manische thuiszit-depressie, wat inmiddels een first world problem blijkt te zijn voor veel mensen.

Lees ook: Davina Michelles beeldschermconcert maakt veel goed

Logisch dus dat Davina graag iets wilde doen voor alle Nederlanders die door de corona-crisis thuis zitten. Ook tijdens de concerten in Ahoy hielden de artiesten rekening met het virus, al mocht dat de pret niet drukken. ‘Ook al liepen we met een boog om elkaar heen, het verbond ons wel. Door die lege stoelen in de zaal werden we wel heel erg op de feiten gedrukt’, vertelde Davina tegen De Telegraaf. Zo heeft niet alleen Nederland, maar ook Davina zelf iets aan deze muzikale groepssessie.

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Cynthia Abma
Astrid Kersseboom
Romy Monteiro
Eva de Goede
Fatima Moreira de Melo

Laatste nieuws

Rondje Forum 3-8: Foto’s van Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen & meer

Verse screencaps, de beste socialposts en exclusieve beelden van je favoriete vrouwelijke BN'ers: je vind het op het Mannenzakenforum! Vandaag voor jou in de aanbieding: Dee van der Zeeuw, Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen en Sylvie Meis!

Arme Estavana Polman: enorme tegenvaller voor handbalster

Even leek het erop dat Estavana Polman álles kreeg wat haar hartje begeerde. Helaas lijkt er véél te vroeg een einde te komen aan haar droomjaar: ze kan komend seizoen vermoedelijk niet handballen...

Sociale Schoonheden met o.a. Monica Geuze, Yolanthe Cabau & Airen Mylene

Say cheese! Deze bekende Nederlandse vrouwen lieten zich het afgelopen etmaal zien op sociale media. Jackie Groenen en Yolanthe zijn om van te watertanden, en Airen Mylene en Monica Geuze zijn in goed gezelschap...

Geef je mening