Tess van Junior Songfestival is terug! Is ze nog steeds ‘zo Stupid?’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Tess Gaerthé is terug! De zangeres, die als kind met ‘Stupid’ een hit scoorde op het Junior Songfestival heeft een nieuwe song uitgebracht: een intieme versie van ‘Stupid’. We spraken met de zangeres en vroegen haar of ze tegenwoordig nog steeds ‘zo Stupid’ doet…

Tess Gaerthé maakt comeback met Stupid

We riepen een tijd geleden om een comeback van Tess Gaerthé, die ruim 15 jaar geleden hoge ogen scoorde op het Junior Songfestival met haar zelfgeschreven nummer Stupid. Tess heeft geluisterd: ze is terug! Haar nieuwste nummer is – gewoon omdat het kan – Stupid! Een heel speciale versie, dat wel. Lekker intiem en akoestisch. We spraken Tess over haar nieuwe single, en of ze tegenwoordig nog steeds ‘zo Stupid’ is als 15 jaar geleden. Zet het nummertje alvast aan en lees verder!

We horen je denken – wéér zo’n artiest die niet kan stoppen met het uitmelken van haar enige hitje. Dat is in het geval van Tess Gaerthé absoluut niet waar: de zangeres had zelf namelijk helemaal niet zulke grote plannen met haar oude nummer. Het waren de jongeren die opgroeiden met ‘Stupid’ die er werkelijk om bleven schreeuwen!

Lees ook: Tess Gaerthé zingt ‘volwassen’ versie van Stupid

Tess is ‘hot’ bij studenten

Stiekem wist Tess wel dat haar lied nog enorm leefde bij bepaalde groepen. Ook al wordt ze zelf niet herkend, zelfs de meest dronken kroegtijgers die in de jaren ’90 geboren zijn kennen haar nummer Stupid van buiten: “Ik heb wel eens midden in een kroeg gestaan waar toen Stupid op kwam en iedereen keihard begon mee te zingen. Niemand herkende me daar, dus dat was grappig om mee te maken.” Ook werd ze al regelmatig geboekt door studentenverenigingen om haar cultklassieker te zingen: “dan herkent bijna niemand me vóór ik Stupid heb gedaan en daarna willen ze opeens allemaal op de foto!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tess Gaerthé (@tessgaerthe)

Doet Tess nog steeds Stupid?

Op professioneel vlak ‘doet’ ze dus nog regelmatig Stupid, maar hoe zit het in de liefde? Heeft ze de fijne kneepjes van het spelletje inmiddels een beetje onder de knie? “Nee, ik ben natuurlijk een echte pro inmiddels,” zegt ze met een knipoog. “Ach, het Stupid gedoe komt natuurlijk elke keer weer een beetje terug als je verliefd wordt, toch? Daarom blijft het nummer denk ik zo aanspreken.”

OMG jij bent toch Tess?

Er is sinds haar kinderjaren een hoop veranderd, niet alleen in haar stem. Logisch dus dat men soms niet direct de link legt tussen Tess en haar ‘bekendere’ ik van 15 jaar geleden. Geen zorgen: Tess wordt soms gelukkig wél gewoon herkend, opvallend genoeg even vaak door mannen als vrouwen. “Sommige mensen floepen het er direct uit, dat is altijd alleen maar heel grappig. Dan gilt iemand op een verjaardag of feestje ineens ‘OMG Jij bent toch Tess?'”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tess Gaerthé (@tessgaerthe)

Tess met nieuwe versie Stupid bij 3FM

Toen er onlangs op radiozender 3FM stil werd gestaan bij muziek uit de 00’s bracht Tess Gaerthé weer een bezoekje aan de studio. Daar zong ze haar nieuwe versie van Stupid, helemaal live! En om te bewijzen dat ze meer in haar mars heeft bracht de zangeres daar ook een schitterende cover van Racoon’s ‘Love You More’ ten gehore. Kippenvel!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Fatima Moreira de Melo laat trots haar beeldschone swing zien op foto

Fatima Moreira de Melo speelt graag met ballen en een stick. Ze heeft alleen haar hockeystick ingeruild voor een golfclub. 

Sylvie Meis verrast fans met foto in strak roze jurkje

Sylvie Meis ken je misschien nog wel als die lekkere chick van TMF en MTV. Ze is in de tussentijd gelukkig niks veranderd. 

Jarige Amy en Shelley Vol van og3ne gaan los met fles op foto

Het is feest, want Amy en Shelley Vol zijn jarig geweest. De muzikale tweeling vierde dat wel op een hele bijzondere manier.