Vermaak Muziek #TBT: The Pussycat Dolls

#TBT: The Pussycat Dolls

-

#TBT: The Pussycat Dolls

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

De Pussycat Dolls zijn terug! De meidengroep, die in 2005 voor het eerst een wereldwijde hit scoorde, danst anno 2020 nog net zo synchroon als toen. Er zullen zelfs liefhebbers zijn die stellen dat dit vijftal poezelige katjes met de jaren niet alleen iets ouder, maar ook beter is geworden.

Wie de nieuwe clip van The Pussycat Dolls bij het nummer ‘React’ gezien heeft, ziet dat deze dames zelfs na een lange pauze nog steeds kunnen bewegen als de beste. Zelfs Nicole Scherzinger, leadzangeres en ‘gezicht van de groep’, is ondanks dat ze de 41 aangetikt nog niet aan souplesse heeft verloren. Ook de formule is hetzelfde gebleven: Nicole zingt, haar vier vriendinnen dansen mee.

Toen de groep rond de eeuwwisseling als rondreizende burlesque dansshow (die je ook in nachtclubs wel eens tegen kan komen) begon, zorgden die danspasjes voor brood op de plank.

Naast die danspasjes hebben The Pussycat Dolls met hits als ‘Don’t Cha’, ‘Buttons’ en ‘I don’t need a man’ ook de muziekwereld veroverd. Het show-onderdeel van hun burlesque achtergrond bleef altijd hangen. Opzwepende videoclips zijn daarom altijd een belangrijk onderdeel van hun aantrekkingskracht gebleven.

Flinke worp

Omdat Nicole zo graag in het middelpunt staat, zal het je misschien niet opgevallen zijn dat de bezetting van de groep nogal eens verandert. In totaal zijn er meer dan twintig (!) verschillende danseressen en zangeressen de revue gepasseerd.

Nadat de Pussycat Dolls er in 2010 ‘definitief’ mee stopten, waren er nog een paar afgesplitste ex-dolls die op dezelfde toer probeerden te gaan. Dat bleek zonder die beeldschone frontvrouw toch knap lastig. Het is daarom geen verassing dat de definitieve comeback pas van de grond kwam toen Nicole Scherzinger weer zin kreeg.

Van pussycats naar catwomen

Opvallend aan deze terugkeer is dat het grootste deel van de originele succesbezetting weer bij elkaar is. Het is dan ook niet gek dat die clip bij hun nieuwe nummer ‘React’ zo ouderwets lekker wegkijkt. Retestrakke kostuums, opspattend water, een typisch burlesque stoeldans – er is sinds 2010 weinig veranderd, behalve hun leeftijd. Onze favoriete pussycats zijn inmiddels echte catwomen geworden. En dat is zeker geen slechte zaak.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door THE PUSSYCAT DOLLS (@pussycatdolls) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door THE PUSSYCAT DOLLS (@pussycatdolls) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door THE PUSSYCAT DOLLS (@pussycatdolls) op

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Welmoed Sijtsma
Maaike Timmerman
Nikkie Plessen
Marieke Elsinga
Berget Lewis

Laatste nieuws

Bo Maerten speelt hoofdrol in zomercliffhanger GTST

Ondanks problemen met coronavirus komt er tóch een zinderend einde aan het GTST-seizoen. Tipje van de sluier: nieuwkomer Bo Maerten gaat het zwaar krijgen...

Anna Nooshin is graag onderdanig tussen de lakens

Opvallend nieuws vers uit Youtube-land: Anna Nooshin heeft onthuld dat ze in bed het liefst vernederd wil worden. Da's nou informatie waar je iets mee kan!

Weervrouw Helga van Leur denkt aan comeback

Drie jaar geleden stopte Helga van Leur als weervrouw. Trouwe fans missen haar nog steeds. Voor hen had ze een bemoedigend bericht: Helga wil terug op tv!

Geef je mening