Vermaak Muziek Oude bekende Jill Helena laat nieuw gezicht zien

Oude bekende Jill Helena laat nieuw gezicht zien

-

Oude bekende Jill Helena laat nieuw gezicht zien

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

RTL heeft met The Voice of Holland al een zangshow in de gelederen, maar daar houdt het voor de commerciële zender niet bij op. Zingen is méér dan carrière. Het is een feestje om muziek te maken. Het draait bij All Together Now daarom ook om het ‘complete plaatje’. En dat plaatje was enorm compleet toen oude bekende Jill Helena het beeld binnen kwam lopen. Daar liet ze zien van lief liedjes-meisje naar power ballad-dame te zijn gegaan. 

Jill Helena bij RTL-programma All Together Now © Instagram
Jill Helena bij RTL-programma All Together Now © Instagram

Naast The Voice of Holland heeft RTL dus nog een zangshow: All Together Now. Het programma, dat voor de verandering wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, heeft een iets feestelijkere opzet dan de dooddubieuze competitie van The Voice. In het zaterdagavondprogramma proberen artiesten 100 juryleden van hun stoel te krijgen met hun zang- en entertaintalent.

Jill Helena

Net als bij The Voice lopen er dan wel eens bekenden van de juryleden binnen. Mocht je All Together Now nog nooit gezien hebben: de jury is zo divers als dat entertainment breed is. Van operazangeressen tot dragqueens, van zingende tweelingen tot Gerard Joling: het zit er allemaal. Niemand lijkt Jill echter te herkennen uit haar tijd van The Voice of Holland. 

(Lees verder onder video)

Van lief liedje naar power ballads

Jill deed mee aan het vierde seizoen van het muzikale stoelendraaispel. Aan de nummers die zij liet horen bij All Together Now kon je dat in ieder geval niet herkennen. In The Voice liet Jill vooral Nederlandstalige nummers horen en scoorde ze na de show een hit met Als de lichten zijn gedoofd

Hoe anders was dat in 2019. Het schattige is er wel vanaf. Helemaal van de muziek. Misschien was het weglaten van haar verleden wel een bewussie. Jill verslindt de vroegere versie van zichzelf. Ze heeft de melodramatische melodieën van Brabantse volkszangers of Italiaanse buiten-de-boot-zingers niet meer nodig. De lieve liedjes maken plaats voor power ballads. Dat levert bijzondere taferelen op. Zo laat ze musicalbaas Michael Diederich dansen op de commerciële klanken van She Wolf (David Guetta, Sia).

Alleen aan de top

Jill haalt daardoor met twee gelnagels in haar neus de finale van de aflevering. In die eindstrijd mag ze opnieuw een liedje zingen. Gaat ze nu wel terug naar het oude? Natuurlijk niet! Of ja: een beetje dan.

Als er één show is om guilty plessures op tv te tonen, dan is het All Together Now. Dat Jill kiest voor één van de meest gezongen nummers (All By Myself) neemt niet weg dat ze, net als vroegâh, een eigen versie op het podium brengt.

 

 

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Astrid Kersseboom
Romy Monteiro
Eva de Goede
Fatima Moreira de Melo
Vivienne van den Assem

Laatste nieuws

Rondje Forum 3-8: Foto’s van Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen & meer

Verse screencaps, de beste socialposts en exclusieve beelden van je favoriete vrouwelijke BN'ers: je vind het op het Mannenzakenforum! Vandaag voor jou in de aanbieding: Dee van der Zeeuw, Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen en Sylvie Meis!

Arme Estavana Polman: enorme tegenvaller voor handbalster

Even leek het erop dat Estavana Polman álles kreeg wat haar hartje begeerde. Helaas lijkt er véél te vroeg een einde te komen aan haar droomjaar: ze kan komend seizoen vermoedelijk niet handballen...

Sociale Schoonheden met o.a. Monica Geuze, Yolanthe Cabau & Airen Mylene

Say cheese! Deze bekende Nederlandse vrouwen lieten zich het afgelopen etmaal zien op sociale media. Jackie Groenen en Yolanthe zijn om van te watertanden, en Airen Mylene en Monica Geuze zijn in goed gezelschap...

Geef je mening