Jay-Z start eigen bookmaker in New York

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Wat moet je doen als je te veel geld hebt om in een mensenleven te kunnen uitgeven? In dat geval start je een eigen bookmaker, tenminste als het aan de kapitaalkrachtige Jay-Z ligt.

De Amerikaanse rapper heeft een goklicentie aangevraagd in New York en zal zich gaan mengen in de bookmakerwereld. Het is al een lange tijd bekend dat de artiest een voorliefde heeft voor sport, aangezien hij al eigenaar was van de Brooklyn Nets. De entertainmentsite ‘TMZ’ kwam erachter dat de naam van de rapper voorkwam in de licentieaanvraag van de splinternieuwe bookmaker ‘Fanatics Sportsbook’.

Lees ook: Lionel Messi toch nummer één in top 5 bestbetaalde sporters

New York Gambling Commission

Jay-Z heeft een vergunningsaanvraag gedaan in de Amerikaanse staat New York. Zijn nieuwe bedrijf Fanatics Sportsbook heeft als voornemen om sportweddenschappen aan te gaan bieden in de gehele staat. De kans lijkt aannemelijk dat de rapper de licentie toegewezen krijgt. De New York Gambling Commission zal zeer binnenkort uitsluitsel geven. Het zal aan het kapitaal van het bedrijf niet liggen. Naast Jay-Z zou ook de miljardair Michael Rubin mede-eigenaar worden van de bookmaker, plus een bekend softwarebedrijf genaamd Kambi Group.

Naast het bedrijf Fanatics Sportsbook zijn er nog meer grote partijen die een licentieaanvraag hebben gedaan in New York. Enkele voorbeelden zijn WynnBet en BetMGM. Het zal vanaf december 2021 mogelijk zijn om legaal online te wedden op sportwedstrijden in de staat New York. De partijen met een licentie moeten eveneens een fysieke vestiging openen. Fanatics Sportsbook zou al plannen hebben gemaakt om een wedkantoor te openen in New York City.

Mede-eigenaar Rubin

Michael Rubin staat te boek als één van de rijkste mannen in de Verenigde Staten. De 49-jarige Amerikaan wist als online ondernemer een fortuin bij elkaar te verdienen. In 1998 verkocht Rubin het bedrijf GSI Commerce aan Ebay voor 2,4 miljard dollar. Rubin is momenteel ook mede-eigenaar van de Amerikaanse basketbalclub Philadelphia 76’ers en was ook een tijdje eigenaar van de NHL-club Jersey Devils.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Vermogen van Jay-Z

Jay-Z wist als muzikant en ondernemer een fortuin te verkrijgen en zou momenteel 7,8 miljard dollar bezitten. De Amerikaan is getrouwd met Beyonce Knowles de wereldberoemde zangeres. Knowles zou zelf ook nog een vermogen hebben van rond de drie miljard dollar. In tegenstelling tot Beyonce, is het de laatste jaren angstvallig stil rondom Jay-Z. De rapper richt zich voornamelijk nog op zijn werkzaamheden als ondernemer. Als jij Jay-Z op de voet wilt volgen, dan kan jij zijn Twitter-account volgen. Echter is de rapper amper actief op de sociale media.

Laatste update: Screenshot van Twitter-account Jay-Z

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters is lekker fanatiek in nieuwe video ‘Meisje zonder naam’

Emma Heesters is héél goed met ballen! Hoe we dat weten? Check haar nieuwste videoclip 'Meisje Zonder Naam' en je snapt 'm meteen!

Ajax-spits Sébastien Haller scoort 4x bij CL-debuut. Wie is zijn vriendin?

Wie zit er thuis op de bank bij de Champions League-held van Ajax? We zochten het uit...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?