Bloedmooie violiste Merel Vercammen maakt gewaagde keuze

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Bloedmooie violiste is nog niet super bekend bij het grote Nederlandse publiek. Maar dat deze dame er wat van kan, is zeker. Tijd om eens kennis te maken.

Merel Vercammen is een violiste die van alle markten thuis is. Ze is zeker geen grijze huismus die zich alleen maar bezig houdt met klassieke muziek. Daarmee valt ze een beetje buiten het beeld wat de meeste mensen hebben van een violiste. Ze maakt het instrument weer helemaal hip and happening. En dat is ook voor een deel te danken aan mentaliteit. Merel maakt namelijk bewust de keuze om niet alleen maar met klassiek bezig te zijn. Een keuze die vooralsnog goed voor haar uitpakt.

Lees ook: Zangeres Elize lanceert videoclip met Oranje Leeuwinnen

Van klassiek naar Jazz en alles ertussenin

Merel is een moderne dame die ervan houdt om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Een gewaagde keuze in de anders zo brave violistenwereld, maar Merel durft het aan. Ze mixt klassieke muziek met jazz, New Age en met wetenschap. Ja, je hoort het goed. Niks is te gek voor deze knappe violiste. Merel houdt ervan om de randen van het klassieke muziekgenre op te zoeken en is continu bezig met dat genre vernieuwen. Een hippe meid die er ook nog eens leuk uit ziet op het podium.

Merel de wetenschapper

Merel heeft veel wetenschappelijke kennis die ze maar al te graag mixt met haar muziek. In 2022 organiseert Merel SNAAR, een festival die het beste van de wetenschap en muziek samenbrengt. Bezoekers doen een persoonlijkheidstestje van tien vragen. Ze worden vervolgens in een hokje geplaatst en moeten op basis van hun antwoorden naar verschillende optredens met verschillende genres. Merel gaat dan testen, als een echte wetenschapster, of je persoonlijkheid samen hangt met je muziek keuze. Merel is dus echt de Beauty and the Brains. 

Hoe komt Merel aan zoveel talent?

Dat Merel talent heeft staat vast, maar waar komt die berg aan talent vandaan? Nou, Merel begon al vroeg met lessen. Toen ze vijf jaar oud was kreeg ze haar eerste viool om op te oefenen. Vanaf haar vijftiende studeerde ze aan het Utrechts Conservatorium. OP jonge leeftijd was muziek al het enige wat bij Merel telde. Ze had op haar vijftiende al de mentaliteit van een echte professional. Vervolgens bleef ze nog even doorleren met opleidingen, masterclasses en lessen bij de top van de violistenwereld. Alles om ervoor te zorgen dat Merel de beste violist aller tijden zou worden. En de knappe Nederlandse artieste is hard op weg om dat doel te bereiken. Van Merel ga je de komende jaren dus nog veel horen, houdt haar goed in de gaten!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

De mooiste Instagram foto’s van Olympisch hardloopster Femke Bol

Hardloopster Femke Bol is de favoriet voor het goud op de 400 meter horden. Maar ook op Instagram is ze een favoriet van velen. 

Dit is waarom Iris Enthoven haar eigen programma verdient

Je kent haar misschien al een beetje, maar Iris Enthoven is nog niet super bekend bij het grote publiek. Maar de opkomend presentatrice verdient absoluut haar eigen programma.

Eindelijk vervangt Hélène Hendriks Wilfred Genee als presentator van De Oranjezomer

Het wordt al een hele tijd geroepen, ook op de redactie van Mannenzaken, maar nu is het moment dan eindelijk hier: Hélène Hendriks neemt het stokje over als presentator van De Oranjezomer.