Vermaak Films Elise Schaap-speurtocht bij Popstar: Never Stop Stopping

Elise Schaap-speurtocht bij Popstar: Never Stop Stopping

-

Elise Schaap-speurtocht bij Popstar: Never Stop Stopping

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Wanneer je alle (leuke) series hebt gecheckt op Netflix, Videoland, Disney+ en de rest van de streamingdiensten, ben je toe aan iets anders. Een romantische comedy is best lastig als je anderhalve meter van je vriendin af moet zitten. Dus moet je wat anders: de Elise Schaap-speurtocht bij de film Popstar: Never Stop Stopping kan dan een uitkomst zijn. 

Elise Schaap is hot op dit moment. Dat komt niet omdat ze met verhoging in corona-isolement zit, maar door haar persiflages in de TV Kantine op RTL. Voor dat programma kruipt Elise (met veel succes) in de huid van verschillende Bekende Nederlanders en zet ze ze een beetje voor lul. Het heeft wat weg van de Kopspijkers-scenes van vroeger.

Lees ook: Nog één keer lachen, gieren en brullen met Kopspijkers

Popstar: Never Stop Stopping op Netflix

De film Popstar: Never Stop Stopping staat op dezelfde pijlers als Kopspijkers en de TV Kantine. Het is een persiflage (nabootsing) van alle filmische documentaires over muziek en artiesten. Hoofdrolspeler Andy Sandberg, bekend van Brooklyn Nine-Nine, speelt een succesvolle muzikant die leeft als een rockster.

De film is erg komisch, maar je blijft vooral kijken omdat je elk moment verwacht dat één van die grote, internationale muzieksterren ‘n masker afzet, en dat Elise Schaap er onder vandaan komt. De persiflages hebben namelijk een serieuze TV Kantine-vibe.

Schaapjes kijken

Popstar: Never Stop Stopping staat net als de RTL4-show in het teken van satire. De rollen van de ‘Popstars’ zijn natuurlijk fictief, maar dat geldt niet voor de andere acteurs. De rest van de cast bestaat vooral uit wereldberoemde zangers en zangeressen die het waarschijnlijk wel grappig vonden om zichzelf een beetje voor lul te zetten.

Sommige van deze artiesten komen zó verrassend vol zelfspot uit de hoek, dat je bijna niet gelooft dat ze ‘t zelf zijn. Weten we zeker dat we echt naar Mariah Carey hebben zitten kijken, en niet naar Elise Schaap met een pruik en borstprotheses? Als je tijdens de TV Kantine ziet hoe goed ze Nikkie Plessen nadoet, zou je denken dat de stap naar Mariah een kleine is.

Lees ook: Zoenende Anna Drijver en Elise Schaap gaan lekker (in) Undercover

Zo zit je na de zoveelste dubieuze uitspraak van zo’n ster in Never Stop Stopping te denken: dit kan zomaar uit de mond van Elise Schaap zijn gekomen. En dat gebeurt echt niet alleen bij Mariah Carey; het zou best kunnen dat Elise ook een hele geloofwaardige Usher of Katy Perry neer kan zetten. Daarom is Popstar: Never Stop Stopping méér dan alleen een film. Het is een speurtocht.

 

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Net binnen

Barney is klaar voor zachte comeback

Al die coronatoernooitjes op digitaal bord smaken naar meer!

#TBT: Merel Westrik

De kijkcijfers vielen tegen, maar het was de coronacrisis dat Ladies Night de nek om draaide. Tijd om even terug te blikken op de zonnige tijden van Merel Westrik.

Foto’s van Sharon Pieksma, Carolina Dijkhuizen & Meer Hot Topics

Om met de hitte van deze Hot Topics te kunnen dealen heb je een balkon, een ijsje en badkleding nodig!