Valentijn Driessen

Valentijn Driessen bio

Profiel

Geboortedatum: 19 mei 1963
Sterrenbeeld: Stier
Afkomst: Westland, Nederland
Relatie: Ja onbekend
Beroep: Sportjournalist
Opleidingsniveau: Havo

Foto's

Valentijn Driessen VI
Valentijn Driessen 1

Valentijn Driessen

Valentijn Driessen, geboren op 19 mei 1963 in Westland, nabij Den Haag, is een Nederlandse journalist en columnist bij De Telegraaf. Na zijn schooltijd in Den Haag, waar hij de mavo en later de havo doorliep, wist hij al op jonge leeftijd dat een carrière als sportjournalist voor hem was weggelegd. Zijn journalistieke carrière begon bij lokale media, waaronder De Posthoorn, Westlandse Courant en de Haagsche Courant. In de jaren tachtig trad hij toe tot De Telegraaf, waar hij chef voetbal werd en regelmatig onthullende stukken schreef. Driessen verschijnt ook regelmatig als gast in de populaire talkshow Vandaag Inside, waar zijn scherpe inzichten en voorspellende vermogens een blijvende indruk maken in de voetbalwereld, ondanks soms gespannen momenten met Louis van Gaal.

Valentijn Driessen relatie, getrouwd en kinderen

Helaas is er weinig bekend over het privéleven van Valentijn Driessen. Wat wel duidelijk is, is dat hij een vrouw en twee kinderen heeft. Hun namen zijn echter niet bekend. Deze informatie heeft hij gedeeld tijdens een interview bij VI. Hij vertelde bijvoorbeeld over een fietstocht met zijn zoon die bijna fataal afliep: ‘Die tweede van mij wilde graag de bergen in. Die avond daarvoor was ik door mijn rug gegaan, maar ik wilde toch met die kleine op pad gaan.’ Later die dag moest hij een uur bijkomen van hartproblemen.

Valentijn Driessen relatie met Louis van Gaal

Valentijn Driessen en Louis van Gaal hebben een vaak gespannen relatie gehad. Driessen staat bekend om zijn scherpe vragen en kritische journalistiek, terwijl Van Gaal bekend staat om zijn directe en soms prikkelbare reacties op vragen. Dit heeft geleid tot verschillende botsingen tussen de twee. Van Gaal heeft Driessen zelfs openlijk bekritiseerd en zijn werk bij De Telegraaf belachelijk gemaakt. Ondanks deze wrijving hebben ze ook samengewerkt en hebben ze elkaar in verschillende professionele omgevingen ontmoet, vooral in de context van voetbaljournalistiek.

Nieuws

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...

Met deze tafelgast scoort Vandaag Inside steeds de beste kijkcijfers

Ondanks dat kijkers vaak ontzettend veel kritiek hebben op deze tafelgast, lijkt Vandaag Inside juist altijd de hoogste kijkcijfers te halen als hij aanwezig is!

Valentijn Driessen gooit bom onder carrières Noa Vahle en Hélène Hendriks: worden prachtige blondines geboycot?

Valentijn Driessen heeft het voor elkaar gekregen om Noa Vahle en Héléne Hendriks flink in verlegenheid te brengen bij VI.

Video: Noa Vahle kruipt achter de webcam voor sessie met controversiële collega

Noa Vahle heeft weer een bijzondere videocall met een collega en dat werd een ontzettend leuk filmpje. 

Video: Valentijn Driessen meteen aangepakt na meedogenloos oordeel over Jordan Henderson

Valentijn Driessen was vanaf dag 1 extreem negatief over Jordan Henderson bij Ajax. Hij mag z'n toch best afwijkende mening meteen komen verdedigen bij Vandaag Inside!