Sport We willen meer Suzanne Schulting

We willen meer Suzanne Schulting

-

We willen meer Suzanne Schulting

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Wat moet je doen als je op 22-jarige leeftijd al de allerbeste in je sport bent? Suzanne Schulting zal, nadat ze haar overweldigende succes op het EK Shorttrackschaatsen verwerkt heeft, moeten broeden op een antwoord op deze vraag. Blijft ze veilig haar concurrentie op de korte baan oprollen, of steekt ze haar nek uit voor meer glorie en, heel belangrijk, meer screentime?

Suzanne Schulting overstap
Foto: Instagram.com/suzanneschulting

Heel leuk hoor, dat langebaanschaatsen. Lekker een weekend lang kijken naar hoe Jutta Leerdam, Antoinette de Jong en Joy Beune het doen. Maar we missen dan toch Suzanne Schulting een beetje. Haar heldendaden zitten ‘verstopt’ achter de online stream van de NOS. Wordt onze nationale sportomroep tijdig wakker, of moet Suzanne het heft in eigen handen nemen? Om snel meer van deze sportvrouw te kunnen genieten lijkt dat laatste scenario de meest realistische…

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

Veelvraat zoekt het hogerop

Het komt niet vaak voor dat iemand zo dominant is in één sportdiscipline. Op het EK Shorttrack in Hongarije werden in totaal vijftien races gereden. Suzanne Schulting won er veertien. Dit explosieve schaatstalent gaat op deze manier het shorttrackplafond wel erg snel bereiken. Het is niet de vraag of ze, maar hoeveel goud deze Friese dame bij de volgende Winterspelen gaat winnen.  Zit er nog iets boven dat plafond? Jawel, een hele extra verdieping met de naam ‘langebaanschaatsen’.

Als shorttrackschaatser zit Suzanne in een luxepositie. Je kunt 19het een beetje met Mathieu van der Poel en het veldrijden / wielrennen vergelijken. Het zijn twee verschillende sporten in dezelfde categorie, alleen heeft de ene minder aanzien dan de andere. Wie ‘afstudeert’ op de minder prestigieuze en tevens minder bekeken sport, kan altijd nog de beruchte overstap maken. En dat is een aantrekkelijke.

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

Meer Suzanne, meer genieten

In die beslissing kijk je als sporter niet alleen naar meer potentiële medailles. Je kijkt ook naar het hele plaatje. Waar trek je meer kijkers, waar oogst je meer lof, waar kom je vaker in beeld? Bij het langebaanschaatsen natuurlijk! Zolang de NOS kiest voor weekenden vol met wedstrijden op de ‘grote’ ijsbaan, is de afweging snel gemaakt. Dáár liggen de centen, de glorie en de douchegel- en shampooreclamedeals. Voor de screentime die Suzanne verdient, moet ze gewoon naar die grote baan.

Het zal voor Suzanne niet de eerste keer zijn dat ze het ruimere ijs kiest. Ze rijdt al sinds 2016 hier en daar wedstrijden op de lange baan, en slaat daar zeker geen modderfiguur. Toch moet het beter voor een definitieve overstap. Suzanne is verslaafd aan winnen, en moet dus eerst realistische winstkansen hebben om überhaupt aan een switch te durven denken: ‘Ik wil er wel iets te zoeken hebben, ik wil niet meedoen voor de laatste plekken’, zei ze in het verleden al tegen Schaatsen.nl.

De kans bestaat dat ze pas na 2022, het jaar van de volgende Winterspelen, zegt zich ook volledig op de lange baan te willen gaan focussen. Of valt die beslissing toch eerder? Het is te hopen. Meer Suzanne Schulting is namelijk altijd goed!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LOADING..⏳⚡️

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Eva Jinek
Caroline de Bruijn
Miljuschka Witzenhausen
Pip Pellens
Evelien de Bruijn

Laatste nieuws

Instagram ontploft: Miljuschka Witzenhausen deelt weer pikante ‘eerlijke foto’

De één kan geen genoeg krijgen van de #eerlijkefoto's van Miljuschka Witzenhausen. De ander begint er een beetje genoeg van te krijgen. De presentatrice is terug met wéér een weinig verhullende pic...

Horrorloting in Champions League voor Ajax?

De bekende balletjes zijn weer gevallen. Tegen wie neemt Ajax het op in de Champions League? Er werd vooraf gevreesd voor een horrorloting. Uiteindelijk heeft Ajax een mooie loting te pakken: ze treffen o.a. Liverpool...

Drankliefhebbers opgelet! Met deze lifehack gaat je voorraad langer mee!

Dankzij deze tip zullen je kostbare flessen véél langer meegaan...

Geef je mening