Waarom Nederland de Wit-Russische atlete Kristina Timanovskaja moet opvangen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Inmiddels zit Kristina Timanovskaja veilig in Polen, maar eigenlijk had Nederland meteen deze sportieve dame in nood moeten helpen. 

In landen als Wit-Rusland is het vaak niet zo’n goed idee om openbaar je kritiek op het systeem te uiten. Dan gebeuren er nog wel eens van die minder goed verklaarbare gebeurtenissen, ongelukjes of vermissingen. Gelukkig voor sportster Kristina Timanovskaja kon ze op tijd ontsnappen aan de greep van Wit-Rusland en asiel aanvragen in Polen. Maar eigenlijk had Nederland haar op dat moment met open armen moeten ontvangen. Niet alleen hadden we dan een nieuwe topatlete gehad voor de volgende Olympische Spelen, maar dan Kristina had prima thuis gepast in de vrije en open Nederlandse cultuur. Daarbij had iedereen in Nederland dan mogen genieten van deze prachtige sporter.

Lees ook: Wordt Emma Oosterwegel de nieuwe favoriet op de Olympische zevenkamp?

Mark, grijp even in wil je?

Eigenlijk had Mark Rutte persoonlijk in moeten grijpen en de arme Kristina naar Holland moeten verschepen. Met haar huidige status als verzetsstrijder had ze hier zo aan kunnen sluiten in talkshows en praatprogramma’s. Binnen de kortste keren had Kristina door kunnen stromen naar televisie persoonlijkheid en had je elke dag van de Wit-Russische schone kunnen genieten. Nu moet iedereen het helaas doen met de beelden van de NOS. Gelukkig gaat het wel goed met het atletisch toptalent. Het was even spannend, maar ze kon heelhuids naar Europa afreizen. en at is goed nieuws voor de atlete, die langzaam begon te vrezen voor haar leven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOS Stories (@nosstories)

Wat is er dan allemaal gebeurd met Kristina?

Nou, ga er maar even voor zitten. het is best een gek verhaal namelijk. De atlete werd  door de Belarussische ploegleiding naar huis gestuurd, of ja meer gedwongen dan gestuurd, met als reden ‘psychische en emotionele stress’. Maar volgens Kristina was er niks aan de hand. Ze had de avond daarvoor wel op Telegram kritiek geuit op haar coaches. En dat vonden ze in Wit-Rusland waarschijnlijk niet zo fijn, aangezien het land bezig is te werken aan een beter imago, onder andere door inzet van sporters. Kristina voelde de bui al hangen en trok bij de politie aan de bel in Tokyo, die haar weer in contact brachten met de Poolse ambassade, die haar vervolgens asiel verleende. Jammer voor Nederland, maar fijn voor Kristina, die inmiddels veilig in Warschau zit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOS (@nos)

Een heuse James Bond film in het echt

Je zou verwachten dat dit soort dingen alleen voorkomen in oude James Bond films, waar een of andere Russische bad guy het voorzien heeft op de knappe dame en haar wilt ontvoeren. Maar blijkbaar zit de realiteit niet heel ver van dat soort films vandaan. Het enige wat nog nodig is om het plaatje compleet te maken is een charmante vrouwenverslinder met een pistool en een Brits accent.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters is lekker fanatiek in nieuwe video ‘Meisje zonder naam’

Emma Heesters is héél goed met ballen! Hoe we dat weten? Check haar nieuwste videoclip 'Meisje Zonder Naam' en je snapt 'm meteen!

Ajax-spits Sébastien Haller scoort 4x bij CL-debuut. Wie is zijn vriendin?

Wie zit er thuis op de bank bij de Champions League-held van Ajax? We zochten het uit...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?