Tom Dumoulin is vast schijt-ziek

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De darmen van Tom Dumoulin blijven hem achtervolgen. Na zijn wereldberoemde poep-pitstop zit de wielrenner van Jumbo Visma weer aan de kant met klachten in zijn onderbuik. Precies op het moment dat hij na acht maanden blessureleed weer in wedstrijdverband op de fiets mocht klimmen. Daar word je toch schijt-ziek van?

Toen Tom Dumoulin in januari tegen de NOS zei dat hij ‘die explosieve uithaal’ terug wilde krijgen, doelde hij echt op wielren-explosies. Toch sloeg het inmiddels bekende noodlot toe bij Dumoulin: de Maastrichtse wielrenner zit met darmklachten thuis. Hij had deze en volgende maand zijn grote comeback gepland. Maar die valt nu in het toiletwater nu de diarree-souflé weer op het menu staat. Wat kan hij doen tegen dit steeds terugkerende probleem?

Stop, drop, en doordrollen

Het is dus niet de eerste keer dat Tom Dumoulin letterlijk moet stoppen met fietsen om te . In 2016 moest hij tijdens een etappe in de Tour de France al eens een langs de weg geparkeerde camper van een wielerfan invluchten voor een grote boodschap. In 2017 volgde het meest bekende incident: gehuld in de roze leiderstrui moest hij de favorietengroep even laten gaan voor een serieuze sanitaire stop.

Met die slecht getimede bijna-ongelukjes verloor hij steeds slechts tientallen seconden. Stoppen, droppen en doorrollen werkt echter niet bij zijn meest recente darmklachten. Het ‘doordrollen’ houdt hem, als we zijn ploegvoorlichter moeten geloven, opnieuw aan de kant in het begin van 2020.

Erin of eruit

In het geval van een dwarsligger zijn er gelukkig maar twee uitkomsten mogelijk: inhouden of loslaten. In dat eerste geval is een fiets zonder zadel misschien de oplossing voor Tom. Een nadeel: op de pedalen staan wordt op deze manier erg lastig.

De achter-uitgang hermetisch afsluiten is medisch gezien geen goed idee. Gelukkig is loslaten in Toms geval wat makkelijker. Dumpen en gaan. Tegelijk. Met een beetje oefening ben je die hele lading met één keer goed kiepen kwijt. Bovendien schrik je mogelijke wieltjesplakkers af met deze gevaarlijke reputatie.

Tom Dumoulin cannonball

Bruine scherven brengen geluk

Toch hoeft Tom Dumoulin niet bij de pakken neer te gaan zitten. Die camperpoep-Tour van 2016? Daar won hij de koninginnenrit. Die bermpoep-Giro van 2017? Daar won hij het eindklassement. Bruine scherven brengen in Toms geval gewoon geluk.

Die comeback moet nu nog even wachten, maar geeft al wel kopjes. Zodra het eindelijk zover is, bereid je dan voor op een explosieve demarrage die eindigt met een opgelucht juichende Tom.

Laatste nieuws

Sterre van Woudenberg breekt eindelijk door in The Passion, maar wie is deze beeldschone actrice eigenlijk?

In The Passion zien we allemaal de jonge actrice Sterre van Woudenberg. Maar wat weten we allemaal van deze getalenteerde actrice?

Video: Drama bij ‘De Bachelor’, Paul en Rien zoenen al in vijfde aflevering met meerdere deelneemsters!

Bachelors Paul en Rien nemen het er flink van tijdens het nieuwe seizoen. In de vijfde aflevering zoenen ze allebei al met meerdere deelneemsters! Dit zal voor heel wat drama gaan zorgen...

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?