Sport Oranje Leeuwinnen beginnen weer: op wie moet je letten?

Oranje Leeuwinnen beginnen weer: op wie moet je letten?

-

Oranje Leeuwinnen beginnen weer: op wie moet je letten?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Vorige week mochten de mannelijke voetballers van Oranje weer in actie komen. Deze week is het de beurt aan ons favoriete nationale team: de Oranje Leeuwinnen! Kwalificatie voor het EK staat op het spel. Op welke (nieuwe) gezichten moet je gaan letten?

De Oranje mannen hadden al een jaar niet meer gespeeld, maar ook de Oranje Leeuwinnen staan al lang droog: hun laatste wedstrijd, de verloren finale van het Tournoi de France, vond plaats in maart. Gelukkig mogen Jackie Groenen, Lieke Martens en Vivianne Miedema weer beginnen. Hun EK-kwalificatiereeks wordt deze week voortgezet tegen Rusland. Bondscoach Sarina Wiegman vertrekt, een aantal oudgedienden zitten niet bij de selectie: er waait een frisse wind door de selectie! Welke (nieuwe) gezichten ga je zien?

Lees ook: Lieke Martens laat haar slaapkamer zien

Jill Roord

Oké, echt nieuw is ze niet, maar Jill Roord heeft de afgelopen weken keihard bewezen dat ze in de basis hoort bij de Oranje Leeuwinnen. Voorheen was ze vaak bankzitter en invaller, maar nu ze bij haar club Arsenal aan de lopende band scoort is de jonge blondine wat ons betreft klaar voor een plek bij de eerste elf!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jill Roord (@jillroord) op

Daphne van Domselaar

Aangezien Sari van Veenendaal een tijd clubloos was lijkt er plek voor een nieuwe ‘nummer 1’ onder de lat bij de Oranje Leeuwinnen. Van Veenendaal zit nog steeds bij de selectie, maar jonge keepsters bonken op de deur. Zo ook Daphne van Domselaar. Gaat ze haar kans pakken?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daphne van Domselaar (@daphnevdomselaar) op

Inessa Kaagman

Middenvelder Inessa Kaagman speelt haar wedstrijden in Engeland, bij Oranje-bolwerk Brighton. Nu er bij Oranje plek lijkt vrij te komen voor nieuwe speelsters, maakt deze ex-Ajacied zeker kans op meer speelminuten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Inessa Kaagman (@inessakaagman) op

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Carrie ten Napel
Bridget Maasland
Justine Marcella
Marieke Elsinga
Victoria Koblenko

Laatste nieuws

Geen Boerin Annemiek, wel smullen: de Boerinnenkalender van 2021!

2021 kruipt dichterbij... tijd voor een nieuwe kalender aan de muur! En daarin is eigenlijk maar één goede keuze: de Boerinnenkalender! Check de boerinnen van dit jaar hier!

GENIETEN: Frenkie de Jong deelt uit bij Barcelona

We hebben naast Ajax nog een 'Nederlands' team in de Champions League: Barcelona! Met Ronald Koeman en natuurlijk Frenkie de Jong. Die laatste gaf hét balletje van de avond!

ZIEN: uitgeputte Yolanthe Cabau deelt een #eerlijkevideo

Ja, die moet je toch écht even gezien hebben!

Geef je mening