Jutta Leerdam ook beste op strand

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Jutta Leerdam kende een heerlijk seizoen op de ijsbaan. De Friese schaatsster won zo’n beetje alles wat los en vast zat. Nu ze aan het relaxen is na een lang en zwaar seizoen, blijkt ze niet alleen op het ijs van buitengewone klasse te zijn. Ook in het zand kan ze er wat van.

Jutta Leerdam heeft na het schaatsseizoen haar leven omgedraaid. Inderdaad, letterlijk omgedraaid. Waar eigenlijk haar volledige jaar in het teken staat van ijs(banen), zoekt ze na haar succesvolle schaatsjaar de zon nu op. Met een Nederlands, Europees én Wereldtitel in haar pocket, is dat natuurlijk meer dan verdiend.

Lees ook: Jutta Leerdam opent jacht op Ireen Wüst

Jutta Leerdams chillmodus

Waar Nederland in de ban is van het corona-virus, heeft Jutta hele andere dingen aan haar hoofd. Met de koffer richting het vliegveld, cocktails drinken, beetje zwemmen en natuurlijk zoals elke Nederlander poseren op het strand bij een zonsondergang. Denk je alle schaatsoverwinningen en billen-uitverkiezingen weg, blijkt Jutta dus gewoon een enorm normale vrouw te zijn.

Vlieg ze op tijd terug?

De grote vraag die daarom nu rijst is: komt Jutta op tijd terug voor de aanvang van het volgende schaatsseizoen? Als dit jaar één ding bewees, is dat we de videobanden van de overwinningen van Marianne Timmer niet meer nodig hebben voor Hollandse sprintglorie bij de vrouwen – je mag ze nog wel bekijken, hoor.

Maar dat betekent dus ook dat bij het sprintschaatsen bij de vrouwen ons chauvinisme in Jutta’s handen ligt. Het is dus eigenlijk niet te veroorloven dat Jutta een paar weken langer in de hangmat ligt. Nederlanders zijn over het algemeen geen goudzoekers, behalve dan als het gaat om sport. Los van de bovenstaande situatie: het is nog onzeker voor welke ploeg Jutta volgend jaar schaatst, dus wellicht dat dit ook overdacht wordt onder het genot van een smakelijke cocktail.

Lees ook: Jutta Leerdam kan het ook solo

Strand topper

Maar goed: Jutta heeft genoeg toptijden gereden om zich deze toptijd te veroorloven. Onbewust besliste ze tijdens haar vakantie echter nóg een strijd. Aangezien de (sport)evenementen de komende tijd niet doorgaan, moet je andere manieren vinden om de concurrentie voor te blijven. In Jutta’s geval lukt dat in ieder geval prima: zij laat zien dat zij niet alleen op het ijs, maar ook in het zand tot de absolute wereldtop behoort.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!

Video: Schaatsster Pien Hersman sluit seizoen af met wonderbaarlijke metamorfose

Het schaatsseizoen is ten einde, maar dat betekent niet dat Pien Hersman niet nog een laatste verrassing kan laten zien. 

Influencer Myron Koops gaat zo diep door de knietjes dat haar sportbroek op knappen staat

Myron Koops laat zien wat ze in huis heeft met een diepe stretch. Door haar strakke sportlegging is alles goed te zien. Ze knapt er zelfs bijna doorheen!