Jutta Leerdam kan niet zonder haar ‘materiaal’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het jaar van Jutta Leerdam leek niet meer stuk te kunnen. De Friese schaatser maakte enorm veel indruk met haar prestaties in het eerste ‘echte’ seizoen op het hoogste schaatsniveau, maar kreeg aan het einde van het seizoen een bittere pil te . Haar contract werd niet verlengd en nu zit Jutta zonder ploeg.

Op Instagram was het al moeilijk om Jutta Leerdam te negeren, maar nu kan ook geen enkele schaatser nog om haar heen. Na een superseizoen leek Jutta als een raket richting het hoogst haalbare (gouden plak op de Olympische Spelen) te schieten, maar de contractonderhandelingen met haar schaatsploeg Reggenborgh liepen stuk. Daardoor krijgt Jutta’s droomseizoen een bitter einde.

Gelopen race

Er lijkt geen andere optie voor Jutta dan een nieuw team te zoeken. Eerder werd al eens geopperd dat Jutta een eigen team kon gaan opzetten. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat Jutta’s contract werd opgezegd, werd dat opnieuw als een mogelijkheid gezien.

Lees ook: Jutta Leerdam kan het ook solo

Het is alleen de vraag of dit haar grote droom (een gouden plak op de aankomende Olympische Spelen) niet in gevaar gaat brengen. Er is op dit moment één grote sprintploeg binnen het Nederlandse schaatsen, en die ploeg (Reggenborgh) gaat Jutta nu juist verlaten. Dat komt niet meer goed.

Dat idee krijg je zeker zodra je de reactie van Jutta er even bij pakt. Ze vertelde aan meerdere media dat het einde van de samenwerking als ‘een klap in haar gezicht voelde’ en dat ze zich ‘afgerekend voelt op haar winnaarsmentaliteit’ omdat ze zelf ‘steeds achter haar materiaal aan moest gaan’. Inderdaad: het zijn de prachtige woorden van een vrouw die op haar tong moet bijten omdat ze kans wil blijven maken op dat sprookjesachtige toekomstbeeld.

Afgewezen

De winterspelen zijn pas over twee jaar, maar een optimale voorbereiding op dat toernooi begint eigenlijk nu al. Daarin is het natuurlijk irritant om steeds achter je materiaal aan te moeten gaan. Natuurlijk geeft het een bijzonder vervelende bijsmaak als een successeizoen zó eindigt. Maar aan de andere kant: een sportteam dat iemand naar buiten kegelt omdat ze té goed wil presteren, is gewoon van de zotten.

Want naast Jutta en haar trainers is er nog één persoon enorm belangrijk voor de prestaties van Jutta: vriendlief Koen Verweij. Deze man was gestopt met schaatsen, kwam weer terug en voegde zich ‘toevallig’ bij de ploeg waar Jutta bij reed. ‘Toevallig’ werd nog voordat Jutta’s situatie aan bod kwam, al afscheid genomen van Koen Verweij. En laat hem nou (volgens Jutta) hét materiaal zijn dat Jutta écht op scherp kan zetten…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Schaatsster Suzanne Schulting filmt eigen onderkant in loszittend sportbroekje (Foto’s!)

Suzanne Schulting verbaast haar fans met een heerlijk video van zichzelf in de sportschool. Ze filmt haar volledige onderkant en lijkt even te vergeten dat ze in een openbare sportschool is.

Famke Louise heeft zeer ‘spaicy’ piercing laten zetten (foto’s)

Famke Louise weet maar niet van ophouden en heeft een piercing laten zetten op een zéér interessante plek!

Beeldschone atlete Lieke Klaver duwt meer kilo’s de lucht in dan gemiddelde man (video)

Dat Lieke Klaver sterk is, kun je maar al te goed aan haar gespierde verschijning zien. Maar de gewichten die deze dame de lucht in kan smijten, laat menigeen schrikken..