Sport 'Formule 1 in Zandvoort gaat niet door'

‘Formule 1 in Zandvoort gaat niet door’

-

‘Formule 1 in Zandvoort gaat niet door’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Het is een slecht weekend voor alle racefans. Ook de Formule 1 ondervindt namelijk hevige coronaverschijnselen. Deze zijn zelfs zó heftig dat de Formule 1 in Zandvoort niet plaats gaat vinden, aldus de officiële F1-leiding zelf.

‘We beginnen pas eind mei weer’

De mededeling dat de Grand Prix op Zandvoort niet doorgaat, stond in een bericht op de officiële Instagrampagina van de Formule 1. Geen enkele F1-fan werd vrolijk van de mededeling: de Grand Prix van Bahrein én Vietnam worden verplaatst. Maar, dat was nog niet alles…

In de tekst onder het bericht staat namelijk een prognose. De wedstrijdleiding verwacht namelijk pas weer eind mei te kunnen gaan racen. En ja, dat zou dus betekenen dat de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort dus niet door zal gaan.

We moeten nog even geduld hebben

Dit alles maakt dat de Formule 1-fans een beroep moeten doen op hun geduld en nog even moeten wachten tot ze hun helden weer in actie kunnen zien. De racers zelf hebben gezien alle ontwikkelingen die nu gaande zijn, wel begrip voor de beslissing.

Net als voor de GP van Vietnam en Bahrein, is het voor Zandvoort de vraag of de wedstrijd opnieuw gereden wordt of dat deze definitief van de kalender wordt geschrapt. Dat Zandvoort nog niet ‘officieel’ is afgelast, komt waarschijnlijk door het onvoorspelbare karakter van het coronavirus. Verbetert de situatie niet, dan lijkt dus ook de Nederlandse Grand Prix niet door te gaan.

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Net binnen

Georgina Verbaan met twee benen uit de kast

Een beetje bi is nooit bah, maar Georgina Verbaan staat nu met twee benen buiten de kast.

Barney is klaar voor zachte comeback

Al die coronatoernooitjes op digitaal bord smaken naar meer!

#TBT: Merel Westrik

De kijkcijfers vielen tegen, maar het was de coronacrisis dat Ladies Night de nek om draaide. Tijd om even terug te blikken op de zonnige tijden van Merel Westrik.