Sport E-Sporter Max Verstappen maakt wel fouten

E-Sporter Max Verstappen maakt wel fouten

-

E-Sporter Max Verstappen maakt wel fouten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Thuiszitten is een nachtmerrie voor professionele sporters, maar sommigen van hen hebben geluk: hun sport kan ‘gewoon’ vanuit huis beoefend worden. Je zou het niet zeggen, maar Max Verstappen behoort tot die groep. Vanuit zijn luxe woning in het zonnige Monaco vermaakt de Nederlandse coureur zich nu met digitale races. Zelfde pookjes, knopjes en stuurtje, gelijksoortige spanning, maar dan lekker veilig vanuit je woonkamer!

Vorige week beleefde Max zijn ‘debuut’ in de All Star E-Sports Battle, een wekelijkse virtuele race die het originele (maar nu dus afgelaste) Formule 1-schema volgt. Daar maakte hij kennis met de kracht van kruisbestuiving. Niet hij en andere (voormalig) F1-collega’s, maar professionele E-sporters maakten de dienst uit op dit digitale asfalt.

Racen op een schermpje voelt bijna hetzelfde als de ‘real deal’, maar toptalent op de weg vertaalt zich blijkbaar niet direct naar toptalent in het simulatiestoeltje. Daar zijn véél meer uren voor een scherm en véél meer liters Red Bull voor nodig…

Lees ook: Max Verstappen verdient 29.411.764 blikjes Red Bull per jaar

Toro Rosso-Max maakt return

Want ondanks dat Max voor zijn echte baan ook regelmatig in de simulatie zit, zijn er jongens die van virtueel racen hun baan gemaakt hebben. En zij hebben nóg meer uur in die stoel-met-stuur zitten dan welke Formule 1-coureur ook. Geen wonder dat Max vorige week tijdens z’n vuurdoop in deze online competitie weer ‘op nul’ moest beginnen.

Hij spinde in de start en maakte later nog een foutje, waardoor hij de hele race achterop lag. Het moet hem flashbacks naar zijn Toro Rosso-tijd opgeleverd hebben. Daar voerde hij regelmatig leuke, maar voor de stand betekenisloze gevechten in de achterhoede. Dat boek is echter dicht – Max is een winnaar nu. En winnaars willen winstkansen. Als die er niet zijn, verkassen ze… Naar een ander online racecompetitie die grappig genoeg Real Racers Never Quit heet.

Lees ook: Drive to Survive-spoilers: Hamilton wereldkampioen

Thuiswedstrijd

Wie wereldkampioen wil worden, online of offline, kan zich eigenlijk geen race zonder punten veroorloven. Voor Max was het na één week All Star E-Sports Battle duidelijk dat hij niet om de prijzen mee ging doen. Gelukkig kwam zijn eigen E-Sports team, Redline, met de redding: een eigen online competitie genaamd Real Racers Never Quit. Het bood Max de digitale afslag waar hij op zat te wachten. Samen met o.a. Lando Norris en andere autocoureurs gaat er elke maandag coronaproof geracet worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Bij de meeste E-Sports zijn de winnaars vaak nog jonger dan Max. In deze competitie, met een voor hem ‘eerlijker’ deelnemersveld, zal hij ongetwijfeld meer kans maken. Er lijken vooralsnog meer ‘echte’ coureurs mee te doen, en de gemiddelde leeftijd ligt hoger. Mocht het toch nog helemaal in de soep lopen, hoeft hij in ieder geval niet bang te zijn om laatste te worden. Oud-F1-prof Giedo van der Garde doet namelijk ook mee. En die is met zijn 34 jaar vergeleken met al die jonge gamers écht een ‘opoe’ op het online circuit.

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Cynthia Abma
Astrid Kersseboom
Romy Monteiro
Eva de Goede
Fatima Moreira de Melo

Laatste nieuws

Rondje Forum 3-8: Foto’s van Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen & meer

Verse screencaps, de beste socialposts en exclusieve beelden van je favoriete vrouwelijke BN'ers: je vind het op het Mannenzakenforum! Vandaag voor jou in de aanbieding: Dee van der Zeeuw, Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen en Sylvie Meis!

Arme Estavana Polman: enorme tegenvaller voor handbalster

Even leek het erop dat Estavana Polman álles kreeg wat haar hartje begeerde. Helaas lijkt er véél te vroeg een einde te komen aan haar droomjaar: ze kan komend seizoen vermoedelijk niet handballen...

Sociale Schoonheden met o.a. Monica Geuze, Yolanthe Cabau & Airen Mylene

Say cheese! Deze bekende Nederlandse vrouwen lieten zich het afgelopen etmaal zien op sociale media. Jackie Groenen en Yolanthe zijn om van te watertanden, en Airen Mylene en Monica Geuze zijn in goed gezelschap...

Geef je mening