Abbingh kan heel Rusland naar huis gooien

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Het is ‘erop of eronder’ voor de Nederlandse handbaldames. Op het Wereldkampioenschap Handbal in Japan kan het team héél Rusland naar huis sturen voor de komende jaren. Onze ogen zijn vooral gericht op Lois Abbingh. Het is dus een spannende pot voor de Nederlandse handbaldames. Niet alleen kan de finale van het WK bereikt worden, daarnaast staat er nog een andere eer op het spel. Dit eindtoernooi is waarschijnlijk één van de laatste mogelijkheden om Rusland nog als Rusland te verslaan. Dit komt door een straf van de werelddopingbond (WADA), dat de Russische sportbonden schorste voor de komende jaren na aanhoudend dopinggebruik.

Abbingh tussen de ‘anoniempjes’

Daardoor zullen de Russische atleten de komende jaren als ‘Anoniempjes’ door de sportarena’s wandelen. Rusland is dus de komende jaren niet welkom op grote toernooien als de Olympische Spelen het WK Voetbal. Dit tot grote onvrede van de Russische president Valdimir Poetin, die in beroep wilt gaan tegen de straf. Dat neemt echter niet weg dat de Nederlandse handbaldames tegen Rusland een unieke prestatie kunnen neerzetten. Niet alleen kunnen ze een WK finale halen – winnen deed Nederland nog nooit, maar onze supersmijters kunnen daarom nu héél Rusland definitief naar hus sturen. Een heel bijzondere rol is daarbij misschien weggelegd voor de Nederlandse handbalster Lois Abbingh. Deze dame speelt namelijk als enige speelster van het Nederlandse team die vanuit Rusland geld krijgt geïnjecteerd. In dat opzicht is dit al nieuws: in de halve finale kan dat vóór de dopingcontrole al grote problemen opleveren voor de Russen.

Contractontbinding

Abbing ging tegen Zuid-Korea enorm lekker. Dat ze tegen het land van haar broodheer goed wil presteren, lijkt een zekerheid. Het is echter ook een groot risico om te shinen tegen het land waar je onder contract staat, zo schrijft de sportgeschiedenis voor. Het kan toeval zijn, maar het team waar we het over hebben, is Zuid-Korea. Niet de handbalsters, maar het voetbalteam dat in 2002 onder leiding van Guus Hiddink de halve finale van de WK haalde. In de kwartfinale van dat toernooi, versloeg Zuid-Korea grootmacht Italië door een doelpunt van Ahn Jung-hwan. Deze aanvaller speelde destijds voor de Italiaanse club Perugia Calcio. Zijn werkgever was zó teleurgesteld dat ze uitgeschakeld werden, dat het bestuur Ahn de deur wees. Scoren tegen het land waar je in actief bent, is dus niet zonder risico. Maar goed: aan doping gebruiken kleven natuurlijk ook nadelen. Uitsluiting van toernooien, je naam door het slijk én uiteindelijk toch kansloos zijn op het moment dat Abbingh die bal richting het doel gooit.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Influencer Myron Koops gaat zo diep door de knietjes dat haar sportbroek op knappen staat

Myron Koops laat zien wat ze in huis heeft met een diepe stretch. Door haar strakke sportlegging is alles goed te zien. Ze knapt er zelfs bijna doorheen!

Video: Sterre Koning laat alles van zichzelf zien in nieuwe serie van de Tatta’s

Sterre Koning is druk bezig met het filmen van de nieuwe serie de Tatta's. Op de set laat ze haar acteerkunsten zien, en dat zet er interessant uit.

Video: Rico Verhoeven krijgt flinke bak kritiek te verwerken na opvallende carrièreswitch

Rico Verhoeven lijkt een flinke carrière switch gemaakt te hebben. Wat vinden zijn fans hier van?