Wow: Dit verdiende ‘verliezer’ Jake Paul aan zijn gevecht met Tommy Fury

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Miljoenen kijkers hebben op 26 februari gezien hoe Tommy Fury Jake Paul heeft verslagen in Saudi Arabië. Hoewel Jake Paul aan het kortste eind trok, hoef je geen medelijden met hem te hebben: dit is het ongelofelijke bedrag dat hij verdiende met het gevecht!

Jake Paul vecht na lang wachten tegen Tommy Fury

Nadat het gevecht twee jaar lang uitgesteld is zijn Jake Paul en Tommy Fury eindelijk met elkaar op de vuist gegaan. Het gevecht was oorspronkelijk ingepland voor december 2021, maar vanwege een gebroken rib kon Tommy Fury toen helaas niet vechten. Nadat het evenement opnieuw was ingepland, kwam er wéér een kink in de kabel: De Brit Tommy Fury kon geen geldige visa krijgen. Je kunt dus zeker zeggen dat er na zó veel uitstel een hoop op het spel stond!

Flinke ruzie op social media tussen Paul en Fury

Nadat het gevecht meerdere keren is uitgesteld kwam er veel ruzie via social media. Jake Paul vertelde aan zijn fans dat Tommy Fury “niet durft”, dat hij een “mietje” is en het moet houden bij Love Island. De jongere broer van Tyson Fury deed namelijk écht mee met Love Island in 2019!

Jake Paul verdiende miljoenen met gevecht tegen Tommy Fury

In het contract van Jake Paul staat dat hij 65 cent per PPV (Pay Per View) verdient. Dat bedrag valt in het niet als je het vergelijkt met zijn startpremie van ongeveer 3 miljoen euro. Tommy Fury verdient als ‘underdog’ in totaal wat minder dan Paul; 35 cent per PPV en hij ontvangt ongeveer 1.9 miljoen euro als startbedrag. Er is ook een bonus van 1 miljoen euro voor de winnaar. In totaal zijn er ongeveer 900.000 PPV’s verkocht. Jake Paul heeft daardoor 585.000 euro extra verdiend. Tommy verdiende daarentegen ‘slechts’ 315.000 euro met PPV’s. Als je dit allemaal bij elkaar optelt kom je voor Jake Paul op een bedrag van ongeveer 3.6 miljoen euro. Bij Tommy Fury kom je op een bedrag van ongeveer 3.2 miljoen inclusief de bonus van 1 miljoen. Ondanks dat Jake Paul verloor, gaat hij met zo’n mooi bedrag toch minder verdrietig naar huis in zijn privéjet.

Ronaldo en Mike Tyson aanwezig bij Paul vs. Fury

Omdat het gevecht zo razend populair was kwamen er veel bekende mensen op het gevecht tussen Jake Paul en Tommy Fury af. Ook hebben veel rijke mensen op de wedstrijd gegokt. Zo heeft rapper Drake 400.000 euro op Jake Paul gezet (dat geld is hij nu kwijt). Als Jake wél had gewonnen, kon Drake een bedrag uitcashen van 1.4 miljoen euro.

Jake Paul: van social media ster tot bokser

Jake Paul was vroeger een bekende acteur bij Disney Channel, hij speelde in de serie Bizaardvark. Daar werd Jake uiteindelijk ontslagen vanwege klachten van zijn buren. Nadat Jake Paul ontslagen was bij Disney ging hij video’s maken op het platform Youtube, daar begon hij mee op 19 september in 2013. Op Youtube heeft hij inmiddels de grens van 20 miljoen volgers bereikt door het maken van vlogs, pranks en meer. Nu is Jake gestopt met Youtube en is hij een full time bokser. Na het gevecht met Tommy Fury is zijn boksstatistiek 6-1-4(knock-out). Buiten het boksen heeft hij ook een bedrijf opgezet, genaamd Betr. Betr is een website waar je met kleine bedragen toch op sportwedstrijden zou kunnen gokken. Het bedrijf wordt geschat op een waarde van 100 miljoen euro.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Roxy Dekker en Rhodé Kok zijn samen op vakantie en filmen écht alles (video!)

Roxy Dekker en Rhodé Kok zijn in Kroatië en zorgen ervoor dat alles wat ze meemaken aan hun volgers kunnen laten zien!

Kelly Piquet geniet van de zon in zeer kort topje (foto’s!)

Kelly Piquet is in Monaco waar de zon wel schijnt. Hier geniet zo volop van in een zeer kort topje!

Moet Jutta Leerdam zich zorgen gaan maken? Jake Paul kijkt vol naar ronde achterzijde van dame op strand (video!)

Het lijkt erop dat Jutta zich flink zorgen moet gaan maken. Jake Paul staart volop naar de achterzijde van een andere vrouw! Of kijkt hij toch ergens anders naar?