Zo kun jij je favoriete voetbalclub toch in actie zien

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De sportwereld ligt op zijn gat, al geldt dat niet voor elk aspect van het sportieve. E-sports is booming nu iedereen thuis zit. Ontwikkelaar Sports Interactive zorgde er zelfs voor dat jij alsnog jouw favoriete voetbalclub in actie kan zien. Niet als supporter, maar als manager van het team.

De weekenden zijn deze maanden een stuk minder sportief dan toen de situatie nog normaal was. Terwijl de Nederlandse voetbalclubs met elkaar in de clinch liggen over hoe ze de competitie willen hervatten, blijft het gras leeg. Om toch nog met jouw favoriete spelers en club(s) te kunnen spelen, had game ontwikkelaar Sports Interactive hun spel Football Manager 2020 zelfs tijdelijk gratis beschikbaar gemaakt.

FIFA zonder zelf te spelen

Football Manager is een voetbalgame die de FIFA-dans ontspringt. De jaarlijkse strijd tussen EA Sports (FIFA) en Konami (Pro Evolution Soccer) is al erg genoeg, moeten de ontwikkelaars van Football Manager jaren geleden gedacht hebben.

In Football Manager heb je de pet van coach, technisch manager, stadionmanager, penningmeester en zelfs cateraar op. Naast de tactiek, opstelling en transfers ben je voor véél meer onderdelen verantwoordelijk. De wedstrijden zelf voeren uiteraard de boventoon.

Het grootste verschil met andere voetbalgames is dat je in Football Manager geen mogelijkheid hebt om de spelers direct te besturen. De wedstrijden worden met behulp van A.I. (artificial intelligence) gesimuleerd, waardoor je tijdens een wedstrijd in de schoenen komt te staan van de voetbaltrainer, en niet de spelers. De uitdaging is jouw voetbalfilosofie zo goed mogelijk op het veld zichtbaar te maken, terwijl je hoopt dat de spelers meewerken.

Pas op: verslavend

Dat laatste is soms natuurlijk geen pretje. Je hebt niet de volledige controle over je spelers op de momenten dat het er écht om draait. Al maakt dat dit spel ook weer tot een bijzonderheid. Juist omdat je niet zelf speelt, ben je volledig afhankelijk van de kwaliteit van je selectie. Op die manier ga je sneller en creatiever op zoek naar nieuwe spelers. Wie slim speelt hengelt zo een toekomstige topper binnen.

Met een geavanceerd scoutingssysteem kun je de grootste talenten van de wereld ontdekken én naar je club halen, waardoor hekkensluiter RKC Waalwijk met een paar goede zetten en een beetje geduld de Eredivisie, KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal voor het grijpen heeft. Is dat realistisch? Verre van. Is dat verslavend? Zeer zeker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Your Free Week Save 🌍 A new challenge awaits, where are you heading? #FM20

Een bericht gedeeld door Football Manager (@footballmanager) op

Laatste nieuws

Foto: Yvonne Coldeweijer zet zichzelf in spotlight met superstrak shirtje

Yvonne Coldeweijer heeft weer eens iets gepost, maar deze keer niet over een bekend persoon. Nee, deze keer zet ze zichzelf in de schijnwerpers.

Video: Maan de Steenwinkel doet lekker dansje in nieuwe clip ‘Naar de Maan’

Maan danst er lekker wild op los. Dat moet ook wel, want ze wil van haar nieuwste videoclip wel een hit maken natuurlijk!

Foto: Chantal Janzen wordt in achterkant geknepen

Chantal Janzen deelde onlangs hét geheim voor een betere look. Al kwamen hier wel wat complicaties bij kijken..

Gerelateerde berichten