Zo kun jij je favoriete voetbalclub toch in actie zien

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De sportwereld ligt op zijn gat, al geldt dat niet voor elk aspect van het sportieve. E-sports is booming nu iedereen thuis zit. Ontwikkelaar Sports Interactive zorgde er zelfs voor dat jij alsnog jouw favoriete voetbalclub in actie kan zien. Niet als supporter, maar als manager van het team.

De weekenden zijn deze maanden een stuk minder sportief dan toen de situatie nog normaal was. Terwijl de Nederlandse voetbalclubs met elkaar in de clinch liggen over hoe ze de competitie willen hervatten, blijft het gras leeg. Om toch nog met jouw favoriete spelers en club(s) te kunnen spelen, had game ontwikkelaar Sports Interactive hun spel Football Manager 2020 zelfs tijdelijk gratis beschikbaar gemaakt.

FIFA zonder zelf te spelen

Football Manager is een voetbalgame die de FIFA-dans ontspringt. De jaarlijkse strijd tussen EA Sports (FIFA) en Konami (Pro Evolution Soccer) is al erg genoeg, moeten de ontwikkelaars van Football Manager jaren geleden gedacht hebben.

In Football Manager heb je de pet van coach, technisch manager, stadionmanager, penningmeester en zelfs cateraar op. Naast de tactiek, opstelling en transfers ben je voor véél meer onderdelen verantwoordelijk. De wedstrijden zelf voeren uiteraard de boventoon.

Het grootste verschil met andere voetbalgames is dat je in Football Manager geen mogelijkheid hebt om de spelers direct te besturen. De wedstrijden worden met behulp van A.I. (artificial intelligence) gesimuleerd, waardoor je tijdens een wedstrijd in de schoenen komt te staan van de voetbaltrainer, en niet de spelers. De uitdaging is jouw voetbalfilosofie zo goed mogelijk op het veld zichtbaar te maken, terwijl je hoopt dat de spelers meewerken.

Pas op: verslavend

Dat laatste is soms natuurlijk geen pretje. Je hebt niet de volledige controle over je spelers op de momenten dat het er écht om draait. Al maakt dat dit spel ook weer tot een bijzonderheid. Juist omdat je niet zelf speelt, ben je volledig afhankelijk van de kwaliteit van je selectie. Op die manier ga je sneller en creatiever op zoek naar nieuwe spelers. Wie slim speelt hengelt zo een toekomstige topper binnen.

Met een geavanceerd scoutingssysteem kun je de grootste talenten van de wereld ontdekken én naar je club halen, waardoor hekkensluiter RKC Waalwijk met een paar goede zetten en een beetje geduld de Eredivisie, KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal voor het grijpen heeft. Is dat realistisch? Verre van. Is dat verslavend? Zeer zeker.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Chantal Janzen erkent dat ze iets aan haar gezicht heeft gedaan: “Zelf zeer tevreden”

Chantal Janzen heeft een nieuwe video online gezet, waarin ze duidelijk toegeeft dat ze iets aan haar gezicht heeft laten doen. Bekijk het snel!

Foto: Influencer Marijn Kuipers zuigt hard aan enorm voorwerp met prachtige lippen

Marijn Kuipers heeft een ongelooflijk mooi plaatje voor je klaar staan om je eventjes door je dinsdagdip heen te helpen. Bekijk hem snel!

Foto: Enorme joekels van Juultje Tieleman ontsnappen bijna uit strak truitje

Dat men Juultje Tieleman moet volgen op Instagram voor wat oogvitamine is bekend. In een prikkelend plaatje op de Instagram van Juultje lijken haar joekels op een brute wijze te willen ontsnappen.