Wow: Dit bedrag verdient bondscoach Sarina Wiegman als ze EK vrouwenvoetbal wint

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Sarina Wiegman doet misschien als voormalig bondscoach van het Nederlands vrouwenteam een belletje rinkelen. Nu rinkelt vooral haar portemonnee. 

Sarina Wiegman was vroeger de bondscaoch van het Nederlands vrouwenteam, maar zit al even bij de Engelsen het voetbal te coachen. En dat werkt momenteel erg in haar voordeel. De blonde coach is er financieel flink op vooruitgegaan sinds ze coach van Engeland is. Aanstaande zondag is de finale van het EK Vrouwenvoetbal. En daar doet haar team aan mee. Engeland speelt tegen Duitsland. En voor de voormalig Oranje coach staat er flink wat op het spel.

Lees ook: Foto: Mooiste voetbalster ter wereld krijgt celstraf na dronkemansrit

Hoeveel verdient Sarina Wiegman deze finale?

Sarina Wiegman krijgt een welgeteld zescijferige bonus als Engeland de finale aanstaand weekend weet te winnen van Duitsland. Het jaarsalaris van de manager van Engeland is momenteel 400,000 pond en daar krijgt de prachtige coach een bonus bij die kan oplopen tot de helft van dat grote bedrag. Als Engeland zondag de finale van het Europees Kampioenschap wint, zit de blonde bondscoach dus gebakken. Daarbij maakt ze zichzelf dan voor altijd onsterfelijk en stelt ze haar baan als coach bij de club in ieder geval veilig. Mocht Engeland winnen ligt er dus een mooie toekomst klaar voor de Nederlandse voetbalcoach.
Mannen en vrouwen in Engels voetbal krijgen flinke winnaarsbonus

De Engelse voetbalbond heeft de salarisstructuur voor zowel Sarina Wiegman als de manager van het mannenteam, Gareth Southgate, meer prestatie gerelateerd gemaakt en ook  meer gestimuleerd dan in het verleden. Zo kunnen ze beide een flinke som geld krijgen voor het behalen van een titel. Toch is dat niet alles. Er wordt ook naar de algehele prestaties gekeken. Het winnen van een groot toernooi is misschien nog de belangrijkste factor bij het bepalen van de hoogte van de bonus, maar er wordt ook rekening gehouden met de vooruitgang van het team, het gedrag van de ploeg op en buiten het veld en het imago van het team en de coach. Zet je een goed resultaat neer, dan wordt je goed betaald, lijkt de boodschap.
Sarina is op oorlogspad

Met haar bonus in het achterhoofd is Sarina dus op oorlogspad. Ze moet en zal de wedstrijd winnen. Het betekent namelijk een hoop voor de Hollandse schone. Er zijn maar weinig andere opties dan de overwinning behalen. Dat belooft een spannende pot tegen Duitsland.

Coach van Duitsland lijkt verdacht veel op bekende voetballer

Misschien was het je al opgevallen, maar de coach van het Duitse team, de andere finalist komend weekend, heeft een wel heel erg bekend gezicht. En dat komt omdat ze toch wel wat weg heeft van onze eigen Hans Kraay Jr. Voor wie van de twee dat nu precies een compliment is en voor wie van hen een belediging, dat laten we maar even in het midden. Maar het viel natuurlijk wel op.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Drama bij ‘De Bachelor’, Paul en Rien zoenen al in vijfde aflevering met meerdere deelneemsters!

Bachelors Paul en Rien nemen het er flink van tijdens het nieuwe seizoen. In de vijfde aflevering zoenen ze allebei al met meerdere deelneemsters! Dit zal voor heel wat drama gaan zorgen...

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.