Wordt deze vrouw de opvolgster van Lilianne Ploumen bij de PvdA?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Eindelijk is het hoge woord voor Lianne Ploumen eruit. Ze stopt volledig bij de Partij van de Arbeid. Er is nu dus een nieuwe fractievoorzitter én een nieuwe partijleider nodig. Dus wie wordt de opvolger van Ploumen? Er zijn een aantal vrouwen die haar rol over zouden kunnen nemen…

Lilanne Ploumen stopt als leider van de PvdA

Per direct zal Lilianne Ploumen stoppen als leider van de Partij van de Arbeid. Ploumen komt met een officiële verklaring naar buiten. In deze verklaring zegt Ploumen niet de ideale leider van de PvdA te zijn omdat de rol van leider niet goed bij haar past. Verschillende media zeggen dat het geen verassing is dat de partijleidster stopt omdat deze geruchten al eerder rondgingen. Lilianne Ploumen vertrekt niet alleen bij de partij, maar ook uit de Tweede Kamer. In Ploumens verklaring vertelt ze: “Het gaat er ook om hoe je je ideeën en plannen overbrengt, ook in debatten. Dat ging niet slecht, maar het was gewoon niet goed genoeg. Ik leg de lat hoog. Dat valt me zwaar, ik houd van deze partij.” Lilianne Ploumen is dus eerlijk over het feit dat ze hard werkt maar ook enorm veel van zichzelf verwacht.

Ploumen ook weg uit Tweede Kamer

Wat opmerkelijk is, is dat Ploumen niet alleen stopt als leider van de PvdA maar ook haar rol als Tweede Kamerlid geeft ze op. Dit doet Lilianne Ploumen naar eigen zeggen omdat ze haar opvolger niet in de weg wil zitten. Ploumen was sinds 2021 partijleider van de PvdA. Volgens de 59-jarige politica is haar rol in de tweede kamer nu afgelopen. De rol van Ploumen als leider van de PvdA kwam enigszins onverwachts omdat ze die rol pas van de vanwege de toeslagenaffaire opgestapte Lodewijk Asscher op zich had genomen.

Wie wordt opvolgster Ploumen bij PvdA?

Natuurlijk zijn er veel speculaties over wie de opvolger gaat worden van Lilianne Ploumen. Er zijn een aantal mensen die naar voren komen, sommigen voor fractie voorzitter en anderen voor partijleider. Voor fractie voorzitter komen de volgende namen in beeld: Attje Kuiken, Khadija Arib en Henk Nijboer. Om de taak als partijleider te volbrengen zien we dat onder andere Marjolein Moorman , Ahmed Aboutaleb en Frans Timmermans potentieel kans maken. De acht Kamerleden die dus nu over zijn gaan zich de komende dagen druk maken over wie de nieuwe fractie voorzitter en nieuwe leider gaan worden van de PvdA

Attje Kuiken als nieuwe fractievoorzitter PvdA

Er moet dus een waardige opvolger gaan komen die de aan de rol van fractievoorzitter kan voldoen. Attje Kuiken is een succesvolle vrouw die deze rol misschien wel gaat pakken. De blondine is sinds 2006 al lid van de Tweede Kamer, ze groeide op in het mooie Groningen. Attje is een aantal jaar geleden zelfs al fractievoorzitster geweest in de Tweede Kamer, dus leiding nemen en geven zit in haar bloed. Gaan we haar bovenaan de kieslijst van de Partij van de Arbeid zien bij de volgende verkiezingen? Veel nieuwsbronnen melden dat haar naam het vaakst voorbijkomt als er gepraat wordt over een opvolgster van Lilianne Ploumen…

Khadij Arib als nieuwe fractievoorzitter PvdA

Een andere vrouw die de potentie heeft om de nieuwe fractie voorzitter van PvdA te worden is Khadija Arib. Deze invloedrijke dame van Marokkaanse afkomst is al jaren actief in de Tweede Kamer en dus een erg bekend en geliefd gezicht. Arib is al voorzitter van de Tweede Kamer geweest dus aan ervaring en respect heeft ze geen gebrek. Khadija Arib is erg gefocust op zedenmisdrijven en volksgezondheid, maar zou dus ook zeker niet misstaan als gezicht van de Partij van de Arbeid.

Arib

Laatste nieuws

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.

Kelly Piquet is vlak voor de GP van China in het verkeerde land met haar grote liefde (foto’s!)

Vlak voordat Verstappen in actie moet komen in China reist zijn grote liefde Kelly Piquet af naar het verkeerde land! Zullen ze wel op tijd zijn voor het raceweekend?!

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!