Wie moet Krikke opvolgen in Den Haag?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Stemmen voor de nieuwe burgemeester

Het is op dit moment een puinhoop in Den Haag. Twee bestuurders worden van corruptie verdacht, het rapport over de vreugdevuren is gepubliceerd en ADO wist thuis alwéér niet van Ajax wist te winnen. Zoveel ellende in een korte tijd, dat kan niet. Dus er moesten koppen rollen: in dit geval die van Pauline Krikke. De burgemeester postte zondagavond op social media een video waarin ze vertelde dat ze haar ontslag heeft ingediend. Nu rest de vraag: wie moet haar opvolgen?

Raymond van Barneveldt

Wie anders dan onze eigen Barney kan beter in de voetsporen treden van burgemeester Krikke? Door zijn verleden als topsporter heeft hij in ieder geval alvast wat credits opgebouwd bij het Nederlandse en Haagse publiek. In de jaren voor zijn profcarrière bewandelde Barney de straten als postbezorger. Hoe vaak komt dat nou voor, een burgemeester die daadwerkelijk ooit door je brievenbus heeft staan gluren? Of in ieder geval wat post naar binnen heeft geduwd. En laat Van Barneveldt nou ook toevallig net met pensioen willen gaan! Dit voelt wel heel erg als een vooropgezet plan, een slim uitgedachte carrière switch, uitgevoerd met de precisie waarmee je verwacht dat een prof-darter zijn dubbel 16 weet te raken. En last but not least, met Barney als burgemeester zal in elke wijk ongetwijfeld een FEBO-snackmuur komen te staan. Win-win! Het kostuum heeft ‘ie in ieder geval al in de kast liggen.

Anouk

Na elf studio-albums, tientallen awards, zes kinderen, ontelbare lovers en een tv-carrière, is Anouk wellicht weer bijna toe aan een nieuwe uitdaging. Misschien is het wel iets voor haar om te switchen van The Voice of Holland naar de voice van Den Haag. En hoe kan dat nou beter dan met een ambtsketting om je nek? Ze is niet schuw om haar mening te verkondigen, weet wel wat een feestje bouwen is, en heeft een aantal jaar ervaring met coachen. Of dat ook gaat zorgen voor een overwinning van ADO valt echter nog te betwijfelen; in de vier seizoenen dat Anouk gecoached heeft, is slechts één van haar pupillen de winnaar de worden van The Voice. Ze heeft zelfs alvast een slogan bedacht voor haar verkiezingscampagne!

Anouk - Wen d'r maar aan

Bibi ‘Kaboutertje’ Breijman

Bibi Breijman is vooral bekend geworden van het programma Oh Oh Cherso, maar daarna heeft deze schone brunette zeker niet stilgezeten. Ze verscheen nog in diverse andere tv-programma’s en probeerde een heuse zangcarrière van de grond te krijgen, maar het succes van deze poging valt te betwisten. Wellicht staat ze wel open voor een nieuw avontuur in de spotlight, als nieuwe burgemeester! Trots op de mooise stad achter de duinen is ze in ieder geval. En politiek nieuws volgen wanneer Bibi burgemeester is, kunnen we ook geen straf noemen. Samen met de rest van haar Cherso-crew in het college van wethouders, gaat de komende ambtsperiode in Den Haag ongetwijfeld de boeken in als Party ohne Ende!

De keuze is reuze

Uiteraard is dit slechts een kleine greep uit de mogelijke opvolgers voor de functie van burgemeester: het lijstje van bekende Hagenezen had nog wel een stukje langer kunnen worden. Met een beetje geluk komt er binnenkort een nieuwe, capabele burgemeester die de stad weer uit het slop weet te trekken. En zo niet, dan kunnen we nog altijd hopen dat ADO volgend jaar de punten tegen Ajax wel in Den Haag weet te houden.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!