Wie is… Yootha Wong-Loi-Sing?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

‘We’ staan er sinds de successen van Carice van Houten, Marwan Kenzari, Michiel Huisman en Katja Herbers weer goed op in Amerika. Nederlandse acteurs zijn weer in trek! Op South By Southwest (SXSW), een bekend Amerikaans filmfestival speciaal voor kleinere films viel Yootha Wong-Loi-Sing in de prijzen. Wie? Yootha! Een veelbelovende actrice die het na een rits Nederlandse producties nu erg lekker gaat in het buitenland…

Haar voornaam klinkt precies hetzelfde als die van schaatsster Jutta (Joeta) Leerdam, maar daar stopt die vergelijking ook meteen. Hoewel, Yootha Wong-Loi-Sing is net als Jutta niet bang om uit te glijden. Deze dame durft haar nek uit te steken en risico’s te nemen. Vandaar dat ze naar Amerika trok om het, bij gebrek aan rollen in Nederlandse producties, als actrice te kunnen maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yootha Wong-Loi-Sing (@yoothasings) op

Yootha zoekt hoofdrol

Na haar filmdebuut in de grote productie Hoe Duur was de Suiker, die haar een Gouden Kalf-nominatie opleverde, zaten Yootha en haar agent klaar om te oogsten. Het kon namelijk niet anders dan dat andere producenten haar (uiteindelijk niet met een Gouden Kalf bekroonde) werk gezien hadden, en dachten: die moeten we hebben.

Helaas verliep het anders. Verder dan bijrollen in bijvoorbeeld in Flikken Rotterdam, kwam ze in ons kikkerlandje niet. Dat kwam volgens Yootha omdat ze niet gevraagd werd voor rollen waar ook blanken voor in aanmerking kwamen. De reden is voor haar duidelijk: “een producent aan wie ik het vroeg zei: producenten willen geld verdienen en met iemand zoals jij in een hoofdrol trek je in Nederland de helft minder publiek”, vertelde ze aan De Volkskrant. 

Yootha gaat het maken

Dat is vreselijk zonde, maar het pushte Yootha wel om die grote stap te zetten: “Ik ga niet meer wachten op anderen die mij een kans geven”, zei ze in datzelfde interview. Via het netwerk van haar manager kwam ze in aanraking met castingbureaus uit Los Angeles. Dat leverde haar al snel een rol in een door Oprah Winfrey geproduceerde serie op, genaamd Love Is_.

(Lees verder na foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yootha Wong-Loi-Sing (@yoothasings) op

Ook de kleine productie Really Love ontving haar met open armen. Haar acteerwerk in die film leverde haar een mooie award op tijdens het SXSW-filmfestival. Of een acteerprijs in het land van de onbegrensde mogelijkheden wél leidt tot meer hoofdrollen, zal nu moeten blijken. Dit prettige stukje erkenning betekent in ieder geval dat de weg die Yootha insloeg de juiste is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yootha Wong-Loi-Sing (@yoothasings) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yootha Wong-Loi-Sing (@yoothasings) op

Laatste nieuws

Video: Roxane Knetemann en Hélène Hendriks krijgen het warm van paaldans-act

Roxane Knetemann is erg dankbaar voor haar optredens bij VI, tenminste, behalve haar laatste optreden dan. Daar was ze flink van in de war.

Foto: Kelly Piquet deelt fijne strandfoto na enorme racismeboete voor vader Nelson Piquet

Kelly Piquet heeft een leuke nieuwe foto gedeeld als goedmakertje voor haar vaders harde woorden. En haar fans vinden dat best fijn. 

Video: Jutta Leerdam bewijst in mini-jurkje dat ze écht met Jake Paul aan het daten is

De knappe koningin van de Nederlandse schaatsbaan, Jutta Leerdam, is gespot met een van Amerika's grootste YouTube sensaties.