Wie is… Stefania Liberakakis?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Niet alleen Letland en IJsland, maar ook Griekenland vist dit jaar buiten de eigen landsgrenzen naar Eurovisie Songfestivaltalent. Nederland blijkt bij veel landen een populaire vijver. De Grieken sloegen onlangs een relatief onbekend, maar veelbelovend exemplaar aan de haak: Stefania Liberakakis.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar niet alleen plaats in Nederland, ook ongewoon veel van de deelnemers lijken een Nederlands tintje te hebben. We duimen met z’n allen nog steeds voor de definitieve deelname van de Lets-Amsterdamse ANNNA, maar mogen de naam van Stefania Liberakakis al wél met stift invullen. Waar kun je deze 17-jarige zangeres van kennen?

Bekend gezicht

Echte Eurovisie-veelvraten zien met Stefania Liberakakis een bekend gezicht voorbij komen. Zij moeten wel even goed kijken: Stefania is inmiddels een paar jaartjes ouder. In 2016 deed ze namelijk nog namens Nederland mee aan het Junior Eurovisie Songfestival. En dat waren niet eens haar eerste muzikale stappen. Zo zong ze in het koor van Kinderen voor Kinderen en was ze zeven jaar geleden deelnemer bij The Voice Kids. Eén ding staat vast: Stefania wil al een tijdje beroemd worden.

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eurovision Squad (@eurovisionsquad) op

Keuzestress

Het Eurovisie Songfestival is niet het Nederlands Elftal. Bij de internationale liedjesshow hoef je niet exclusief voor één land uit te komen. Van gedachten veranderen mag en het ene, ‘kleinere’ land als opstapje gebruiken is ook gewoon toegestaan.

Van keuzestress was er dus geen sprake voor de in Utrecht geboren Stefania, die de ‘Griekse link’ aan haar ouders te danken heeft. Die uitnodiging van Griekenland kwam uiteraard wel als een grote verrassing.

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @_good_evening_europe_ op

Youtube

Waar de Griekse Eurovisie-organisatie Stefania gescout heeft? Het zou heel goed kunnen dat ze haar op Youtube ontdekt hebben. Met ruim 50.000 abonnees en een handjevol goed bekeken videoclips heeft ze haar online stek inmiddels aardig professioneel en steeds volwassener aangekleed. Zouden ze in Griekenland ook Nederlandse tv kunnen ontvangen?

Wanneer dat zo is, dan zouden ze haar ook zomaar in actie hebben kunnen zien bij jeugdserie Brugklas. Onzichtbaar was ze dus zeker niet, maar ook niet bepaald voor de hand liggend. Waarom die Grieken dan toch een Oranjekleurig gokje durven te nemen? Je kunt het een geografisch voordeel noemen…

(Tekst loopt door onder video)

Slimme jongens, die Grieken

Dat meer landen voor een Nederlands getinte inzending gaan is strategisch een goede zet. Je mag immers niet op je eigen land stemmen bij het liedjesfestijn. Op deze manier geeft Griekenland ons een zeer goede reden om dit jaar eens voor hun inzending te gaan. Nederland is traditiegetrouw niet echt een land dat uitsluitend voor de buurlanden stemt.

Een bekende snoet of een goed liedje kan ons stemgedrag absoluut beïnvloeden. Of we Stefania überhaupt aan de ‘douze points’ kunnen helpen dit jaar is nog wel een beetje onzeker: Nederland stemt niet mee tijdens de halve finale van Griekenland. Stefania zal dus eerst op eigen kracht de grote finale moeten bereiken.

Laatste nieuws

Video: Vriendin van Enzo Knol wordt kletsnat tijdens fotoshoot op het strand

Myron Koops, ook wel bekend als de knappe vriendin van Enzo Knol, heeft een spannende fotoshoot gedaan waar ze heerlijk nat van werd. 

Foto: Marijn Kuipers werkt keihard aan haar sterkste twee punten in sportschool

Marijn Kuipers is hard aan het werk aan haar sterkste punten. Dat zie je wel op de nieuwste foto die de prachtige blondine plaatst.

Video: Lies Zhara showt haar favoriete korte broekjes voor de spiegel

Influencer Lies Zhara duikt even haar kledingkast in voor een zeer aantrekkelijke video. En haar volgers smullen ervan.