KeNNNen jullie ANNNA al?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Terwijl we ons in Nederland maandenlang zorgen maakten om de locatie, presentators en uiteindelijk een geschikte deelnemer voor het Songfestival, kunnen ze in Letland véél sneller klaar zijn met het hele gezeik. Ga voor iets ANNNders: stuur gewoon de Lets/Nederlandse ANNNA. En wij kunnen haar daar bij helpen!

Wie denkt dat alleen ‘wij’ een onuitstaanbare poppenkast maken van elke beslissing rondom het Eurovisie Songfestival heeft het mis. Ook in Letland kunnen ze er wat van! In het Noord-Europese land hebben ze een soort talenten-afvalrace opgezet om hun afgevaardigde te selecteren. Tussen die talenten zit ook de half-Nederlandse Anna Madara Pērkone. Deze blondine is geen standaard sing-a-song-meisje. Ze is een zangeres met een verhaal.

Klimaatbewust

Je zou haar zelfs kunnen omschrijven als de Zingende Greta. Deze chick is namelijk enorm met het milieu bezig. De plant-emoticon in haar biografie op Instagram licht al een tipje van die sluier op, maar ook op ANNNdere gebieden zorgt Anna Madara voor het welzijn van Moeder Aarde.

Het centrale thema van haar nummers is duurzaamheid. Ze zingt hier niet alleen over, ze kleedt zich er ook op. Mocht je ooit in haar kledingkast kunnen kijken, dan is de kans groot dat je verdwaalt raakt in een doolhof donkere shirts en spijkerbroeken. Deze kleren zijn uiteraard allemaal duurzaam geproduceerd, en niet op de manier waarop de Fast Fashion-merken hun kleding ‘duurzaam’ produceren.

Tegen Fast Fashion

Onder Fast Fashion-merken verstaan we de ZARA’s, Primarks en H&M’s van deze wereld. Deze kledinggiganten checken de laatste modetrends, zoeken goedkopere alternatieven om deze stijl over te nemen en produceren deze dan in grote oplages. Op die manier kunnen deze winkel elke week een nieuwe collectie in de schappen hebben hangen.

ANNNA IS DE ZINGENDE GRETA

Deze kleding is dus goedkoop, maar gaat allerminst lang mee. Met andere woorden: niet heel duurzaam, dus. Anna heeft dat liever ANNNdersom. Het is namelijk geen toeval dat haar kledingkast uit veel van dezelfde outfits bestaat: deze gaan lang mee en dat is goed voor het milieu.

Polyester

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat deze zangeres ANNNdermaal kiest voor een milieu-nummer. De zingende Greta grijpt de kans om een ANNNder geluid te brengen dan dat je bij het Eurovisie Songfestival verwacht. Een beetje Lana del Rey, maar dan met een energieneutrale tekst over polyester, een grondstof van goedkope kleding waar onder andere olie en vervuilende kleurstoffen gebruikt worden.

De single is inmiddels te horen (zie filmpje onder), maar het echte werk begint voor ANNNA pas op 8 februari. Dan neemt zij het op tegen de andere kandidaten voor de Letse afvaardiging. Daar zitten een aantal mooie kandidaten bij. Naast een nummer met een daadwerkelijke inhoud, heeft de Lets-Nederlandse zangeres nog een ANNNdere troef in handen: de Nederlandse bevolking. Letland zendt op 8 februari de show via het internet uit, waardoor ook jij kunt stemmen op deze chick!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!

Atlete Lieke Klaver gaat diep met korte stootjes in strak sportpakje (video’s!)

Lieke Klaver weet alle aandacht te trekken wanneer ze hartstikke diep naar beneden zakt in een heerlijke outfit!

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!