Wie heeft het mooiste radiokoppie?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De verkiezing van de Gouden RadioRing, die jaarlijks door de AVROTROS wordt uitgeschreven, is weer geopend en iedereen mag stemmen op zijn of haar favoriet. Maar wie van de genomineerden heeft het mooiste radiokoppie?

Radio maken is een vak apart, wat vroeger vooral besteed was aan mensen die je met hun stem konden betoveren. Aan de hand van hun zoete stemgeluid namen de radio-dames je mee naar heide en verre. Je kwam fantasie tekort om te bedenken hoe geweldig de vrouw achter de stem er uit zou zien.

Webcam

Tegenwoordig worden vrijwel alle radioshows ook gefilmd, en zien we meteen welk koppie bij die fantastische stem hoort. De fantasie die komt kijken bij het horen van een goede stem, verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer je daarna beelden gaat bekijken. Op dat moment blijken de spannende klanken van Harmke Pijpers spontaan een stuk minder interessant.

Radio maken gaat dus allang niet meer alleen over de muzikale kennis van de DJ en de kwaliteit om een goed programma neer te zetten. Als we Frank Dane van 538 moeten geloven, zijn er zelfs geen goede vrouwelijke DJ’s in Nederland. Maar toch zien we een flinke lijst met vrouwelijke genomineerden voor de RadioRing. Welke andere kwaliteiten van de vrouwen zorgen dan voor deze nominatie?

Het mooiste radiokoppie

Met de komst van het webcams bij de radio is het niet meer nodig om te fantaseren over het gezicht achter de zwoele stem. Het hebben van een goed koppie is dus goed voor je radioprogramma. Daarom hebben we onze eigen mini-verkiezing in het leven geroepen: Radiokoppies die wel door een Gouden Ringetje te halen zijn!

Ingrid Jansen

DJ van NPO FunX en ook bekend als danseres, actrice en presentatrice. Wanneer Ingrid Jansen op de radio is, is het absoluut geen straf om zo nu en dan ook even een blik op haar te kunnen werpen.

(nominaties lopen door onder de afbeelding)

Carolien Borgers

De cabaretière, stemactrice en zangeres kan ook nog radio maken. Carolien Borgers is verbonden aan omroep WNL en is zeker niet op d’r mondje gevallen. Maar kan ze haar persoonlijkheid complementeren met haar looks?

(nominatielijst loopt door na de foto)

Sophie Hijlkema

Deze 3FM DJ presenteert haar programma erg vroeg in de ochtend, namelijk tussen 04:00 en 06:00. Maar wanneer je Sophie Hijlkema ’s ochtends vroeg kunt aanschouwen, is dat ochtendhumeur zo weg!

(nominaties lopen door na de afbeelding)

Eva Cleven

We kennen haar natuurlijk allemaal van Expeditie Robinson, maar Eva Cleven hoeft haar eten in het dagelijks leven niet bij elkaar te sprokkelen op een eiland. Ze verdient namelijk gewoon haar brood door plaatjes op de radio te draaien.

(Nominaties lopen door na de afbeelding)

Eva Koreman

Wie “E” zegt, moet ook “va” zeggen. Wat zou een lijstje met Eva C. immers zijn zonder haar Robinson-BFF Eva K.? Eva Koreman is eveneens een radiomaker, in dienst bij 3FM. Zou ze deze keer haar naamgenoot wel kunnen verslaan?

(Tekst loopt door na de afbeelding)

Wie is jouw favoriet?

Tot slot is het natuurlijk aan jullie om te kiezen welke van de bovenstaande dames het beste radio-koppie heeft. Stem snel en wie weet help je jouw favoriete dame wel aan de overwinning!

[poll id=”2″]

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'