WidM moet op herkansing

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? zit er weer op! Het porseleinen jubileumseizoen, dat toepasselijk in China opgenomen werd, was helaas niet van topkwaliteit. In tegendeel: veel kijkers vonden de ontknoping maar matig; zoals we van Chinese producten gewend zijn. En daarom moeten de makers op herkansing.

Op zaterdagochtend werd de vier finalisten van Wie is de Mol? (WIDM) in een kerkje nabij het Vondelpark eindelijk verteld wie het Chinese avontuur gewonnen had. En, misschien nog wel belangrijker, wie de hele tijd probeerde de boel te verzieken. De hoofdverdachte van de kijkers was Nathan Rutjes, al zullen veel mensen vooral uit (wan)hoop hun verdenkingen op de goedlachse sportman gevestigd hebben.

Lees ook: Nathan Rutjes is het zonnetje van de Nederlandse televisie

Tijdens de live-uitzending van de finale zagen ruim 3,5 miljoen kijkers vanuit hun thuisisolatie wie stelselmatig probeerde de groep te dwarsbomen. En met succes, want bij geen enkele opdracht is het maximale bedrag gehaald. Én, de Mol wist zichzelf tot aan de halve finale verborgen te houden. Wellicht omdat er ook een tijdje een hamster in het gezelschap rondliep? (Let op, mogelijk volgen er vanaf hier spoilers).

De ontknoping

Niemand minder dan AliExpress Waylon, ook wel bekend als Rob Dekay, bleek dit twintigste seizoen onder één hoedje te spelen met de Mol. Met een handje vol sabotage-acties en vooral een hoop signalen die het niet tot in de uitzendingen hebben gehaald, wist Rob zich wekenlang onder de radar te begeven. Pas op het moment dat Leonie ter Braak het programma moest verlaten, pikten de andere finalisten de mollengeur van de singer-songwriter op.

Lees ook: Wie is de Mol? is slechte natuurfilm

Uiteindelijk wist Buddy Vedder er met de winst vandoor te gaan, door maar liefst 39 van de 40 vragen goed te beantwoorden tijdens de laatste test.

Bron: Mannenzaken.nl forum – Miljuschka Witzenhausen

Onvoldoende

Het twintigste seizoen van WidM had een groots feest moeten worden, maar was eigenlijk bij voorbaat al gedoemd om te mislukken. Uitgelekte deelnemers, veel kritiek op de spellocatie en een finale die het zonder publiek moest stellen: al met al een weinig bevredigend jubileumseizoen. Dus scoort het programma een onvoldoende, en komt er een herkansing.

Lees ook: Netflix neemt Wie is de Mol over

Het is te hopen dat de makers van WidM voor de herkansing wèl beter hun best doen. Want een Mol die vooral buiten beeld aan het mollen is, brengt de kijker weinig voldoening. Wellicht is het een idee om komend seizoen de gebroeders Coronel mee te nemen op reis. Tim heeft bij Expeditie Robinson al uitgegroeid tot publiekslieveling. En door Tom erbij in de mix te gooien, wordt er gegarandeerd voldoende paniek gezaaid. Wij wachten geduldig af.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!

Video: Schaatsster Pien Hersman sluit seizoen af met wonderbaarlijke metamorfose

Het schaatsseizoen is ten einde, maar dat betekent niet dat Pien Hersman niet nog een laatste verrassing kan laten zien.