Wat is nu echt de beste baardtrimmer of scheermes?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ben je op zoek naar een baardtrimmer of een scheermes? Dan is het misschien lastig om de juiste te vinden, want ze lijken allemaal op elkaar. Waar kun je nu op letten als je er eentje gaat kopen? En kun je ook een tondeuse gebruiken om je baard bij te werken? Een paar tips.

Je baard trimmen met een tondeuse

Als je al een tondeuse hebt, kun je deze ook gebruiken om je baard te trimmen. Dat werkt prima voor stoppelbaarden. Het heeft wel een paar nadelen: het is vooral bedoeld voor het trimmen van hoofdhaar. Voor een korte of langere baard is dat wat onhandiger. De meeste tondeuses zijn niet hard en scherp genoeg.

Je kunt kiezen voor een tondeuse met messen van gehard staal en een sterke motor. Op die manier kun je ook met je tondeuse prima je baard trimmen.

Veelzijdigheid is belangrijk

Wil je een baardtrimmer bestellen? Kies dan voor een baardtrimmer die veelzijdig is. Als je er ook je hoofdhaar, borst of andere lichaamsdelen mee kan trimmen, is dat best handig. Multi-use baardtrimmers vinden we steeds meer op de markt. Dat bespaart je ook nog eens geld.

Kies het best voor een draadloze trimmer, dan kun je deze overal gebruiken en hoef je niet met een snoer te klooien. Daar staat wel tegenover dat een draadloze trimmer minder power heeft dan een trimmer met draad.

Opzetstukken

Kijk bij het vergelijkingsproces of de trimmer meerdere opzetstukken heeft. Zo kun je verschillende lengtes en stylen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een opzetstuk voor een stoppelbaard. Die is momenteel erg populair onder mannen.

De lengte van je baard is heel belangrijk voor een baardtrimmer. Het is handig als je eentje kiest met een grote verscheidenheid aan lengte instellingen. Wil je besparen? Kies dan voor de baardtrimmer die de stijl heeft die je de komende tijd wilt aanhouden.

Nat of droog scheren?

Misschien wil je een scheermes kopen. Dan is het goed om te weten dat je de meeste scheermessen zowel nat als droog kunt gebruiken. Die kun je dus ook in de douche gebruiken of met scheerschuim of lotions. Kijk daar wel goed naar, want sommige scheermessen kunnen niet nat gebruikt worden.

Als je het liefst nat scheert, heb je een ander mesje nodig dan als je droog scheert. Voor nat scheren kun je het best kiezen voor een mesje met twee zijdes.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Voetbaltalkshow VTBL onthult verrassende vaste gast

Voetbal-talkshow VTBL is binnenkort weer te zien op tv! Met nieuwe gasten, en één wel heel verrassende gast..

Foto: Viaplay-presentatrice Amber Brantsen viert F1-zomerstop aan het zwembad

Amber Brantsen heeft eindelijk vakantie! En de presentatrice viert dat met zomerse kiekjes van haar heerlijke tripje...

Foto: Wielrenster Marianne Vos keihard beroofd vanwege verboden hondjes-houding

Marianne Vos leek een mooie wielerkoers te gaan winnen, maar kreeg naderhand te horen dat ze gediskwalificeerd was. Dat kwam door deze opvallende 'hondjes-achtige' houding...