Wat is nu echt de beste baardtrimmer of scheermes?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ben je op zoek naar een baardtrimmer of een scheermes? Dan is het misschien lastig om de juiste te vinden, want ze lijken allemaal op elkaar. Waar kun je nu op letten als je er eentje gaat kopen? En kun je ook een tondeuse gebruiken om je baard bij te werken? Een paar tips.

Je baard trimmen met een tondeuse

Als je al een tondeuse hebt, kun je deze ook gebruiken om je baard te trimmen. Dat werkt prima voor stoppelbaarden. Het heeft wel een paar nadelen: het is vooral bedoeld voor het trimmen van hoofdhaar. Voor een korte of langere baard is dat wat onhandiger. De meeste tondeuses zijn niet hard en scherp genoeg.

Je kunt kiezen voor een tondeuse met messen van gehard staal en een sterke motor. Op die manier kun je ook met je tondeuse prima je baard trimmen.

Veelzijdigheid is belangrijk

Wil je een baardtrimmer bestellen? Kies dan voor een baardtrimmer die veelzijdig is. Als je er ook je hoofdhaar, borst of andere lichaamsdelen mee kan trimmen, is dat best handig. Multi-use baardtrimmers vinden we steeds meer op de markt. Dat bespaart je ook nog eens geld.

Kies het best voor een draadloze trimmer, dan kun je deze overal gebruiken en hoef je niet met een snoer te klooien. Daar staat wel tegenover dat een draadloze trimmer minder power heeft dan een trimmer met draad.

Opzetstukken

Kijk bij het vergelijkingsproces of de trimmer meerdere opzetstukken heeft. Zo kun je verschillende lengtes en stylen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een opzetstuk voor een stoppelbaard. Die is momenteel erg populair onder mannen.

De lengte van je baard is heel belangrijk voor een baardtrimmer. Het is handig als je eentje kiest met een grote verscheidenheid aan lengte instellingen. Wil je besparen? Kies dan voor de baardtrimmer die de stijl heeft die je de komende tijd wilt aanhouden.

Nat of droog scheren?

Misschien wil je een scheermes kopen. Dan is het goed om te weten dat je de meeste scheermessen zowel nat als droog kunt gebruiken. Die kun je dus ook in de douche gebruiken of met scheerschuim of lotions. Kijk daar wel goed naar, want sommige scheermessen kunnen niet nat gebruikt worden.

Als je het liefst nat scheert, heb je een ander mesje nodig dan als je droog scheert. Voor nat scheren kun je het best kiezen voor een mesje met twee zijdes.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Lies Zhara schokt Nederland met heetste vakantiebeelden tot nu toe (Foto’s!)

Lies Zhara laat ons massaal watertanden met deze prachtige beelden tijdens haar zonnige vakantie. Je hebt zelf een lange vakantie nodig om van deze foto's bij te komen!

Sylvana IJsselmuiden moet handdoekje goed vasthouden in verlaten zwembad (foto’s!)

Sylvana IJsselmuiden gooit graag haar pluspunten in de strijd. Na een duik in het water is ze kletsnat en moet ze haar handdoekje goed vasthouden... 

Win: Gratis bioscoopkaarten voor Garfield

Het bekende stripfiguur Garfield komt tot leven op het witte doek! Gratis dagje bios met de kids? Of stiekem gewoon met je date naar Garfield? Lees dan snel verder; deze herkenbare rode kater discrimineert niet!