Voor deze 4 doelen sluiten mensen het vaakst een lening af

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Lenen is al lang geen taboe meer. Het is in het huidige economische landschap voor veel mensen vaak moeilijk om veel te sparen. Daardoor is lenen een steeds aantrekkelijkere optie geworden. Maar voor welke doelen leent de gemiddelde Nederlander precies? Dit zijn de 5 populairste projecten waar we massaal een financiële injectie voor opzoeken!

Geld lenen voor auto

Misschien wel de meest voorkomende soort lening die we als particulieren afsluiten, is een lening om een auto te kopen. Nieuwe auto’s zijn duur, en lang niet iedereen heeft genoeg op z’n bankrekening staan om een nieuwe bolide te kopen wanneer dat nodig is. Het vervelende is dat dit moment zich vaak op onhandige momenten aandient. Daarom komt het vaak voor dat we in Nederland een lening afsluiten om een auto aan te kunnen schaffen. Dat kan op veel verschillende manieren, maar lease is ongetwijfeld de bekendste.

Nieuwe keuken

Altijd al gedroomd van een nieuwe keuken? Bij de aanschaf van een woning is de keuken vaak de eerste ruimte die vervangen wordt. Niet alleen omdat je er veel tijd doorbrengt, maar ook omdat het bijvoorbeeld de waarde van je huis verhoogt. Met steeds duurder wordend eten en drinken is het bovendien slim om je maaltijden gewoon zelf te bereiden. Dat doe je liever in een keuken die uitnodigt. Vandaar dat we regelmatig een lening afsluiten om een nieuwe keuken te kunnen realiseren. Wie al een hypotheek voor het huis heeft afgesloten, zal vaker kiezen om deze hypotheek iets uit te breiden.

Huis verbouwen

Sinds het dringen is op de huizenmarkt is het lang niet altijd mogelijk om ons droomhuis te kopen. Omdat je toch een dak boven je hoofd nodig hebt, kiezen we steeds vaker voor een huis dat misschien niet helemaal matcht met onze verwachting, maar met een aantal aanpassingen hier en daar toch omgebouwd kan worden tot een prachtige woning. Een dakkapel, nieuwe badkamer, extra tussenmuur of misschien zelfs een extra verdieping – met een persoonlijke lening kan je ervoor zorgen dat je snel kunt starten met je droomproject!

Vakantiehuis

Ga je graag naar één bepaald land op vakantie? Dan is het helemaal geen gek idee om na te denken over een vakantiehuisje. Een aantal keer per jaar voor torenhoge hotelkosten opdraaien is bepaald geen pretje! Dan kan je beter één keer gewoon een mooi huisje aanschaffen. Omdat niet iedereen geld heeft liggen voor een vakantiewoning, komt men dan al snel uit bij een lening.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!