Vijf mooie redenen om De Slimste Mens te kijken

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens staat op punt van beginnen. Is er nog een reden om naar de gortdroge, vaak humorloze Nederlandse versie van dit programma kijken? We geven je er vijf!

Als je iets aan onze Zuiderburen over kan laten, is het De Slimste Mens. Of eigenlijk De Slimste Mens ter Wereld, zoals de quizshow in België heet. Leuk concept, vonden de Nederlandse televisiebazen.

België wint een keer van Nederland

Omroep KRO-NCRV maakte een eigen versie van De Slimste Mens. Het lijkt erop dat deze zich niet aan het Vlaamse format houden. Er zijn geen hilarische juryleden, vrolijke presentatoren ontbreken ook en licht humoristische quizvragen zijn ver te zoeken.

Wat je dan wel krijgt? TV-fossielen Maarten van Rossem en Philip Freriks die het ‘grappige’ gedeelte overlaten aan de deelnemers. Álles, inclusief grapjes en lollige observaties, moet bij de Nederlandse variant van de kandidaten zelf komen. Gelukkig hebben ze voor het komende seizoen wél goed gecast.

Bo Maerten

We zien een VWO-diploma en een afgemaakte studie. Het kan bij Bo Maerten in ieder geval niet volledig in de soep lopen dus. Toch brengen de studiolampen en die voor veel kandidaten onbekende ‘quizdruk’ op het moment suprême vaak wat extra stress met zich mee. In dat opzicht zit Bo goed: de actrice ziet er zelfs rood aangelopen, hevig zwetend, stamelend of met de mond vol tanden nog beeldschoon uit.

Lisa Westerveld

De lat ligt laag, maar bij Lisa Westerveld wordt er stiekem toch een bepaald niveau verwacht. Dat komt misschien niet door Lisa zelf, maar door haar collega’s. Politici scoren namelijk hoog in het programma. VVD’er Klaas Dijkhof wist een paar jaar geleden zelfs te winnen. Lisa is dus gewaarschuwd. Men gaat er bijna vanuit dat Tweede Kamerleden slim zijn. Wat dat betreft kan de blonde GroenLinks’er eigenlijk alleen maar verliezen. Tenzij ze zelf ook die finale haalt natuurlijk.

Josje Huisman

Josje Huisman wist ooit al eens ’n show op tv te winnen. Dat was K2 Zoekt K3Daar werd ze op haarkleur, snoetje en zangtalent beoordeeld. Dan is De Slimste Mens toch andere koek. Hoewel, als je kijkt naar Josjes keuze in mannen zou je eventueel kunnen concluderen dat ze niet dom is. Gert Verhulst (één van de rijkste Vlamingen) en Johnny de Mol (zoon en dus erfgenaam van John, de rijkste BN’er in de Quote 500). Golddigger? Welnee, Josje investeert gewoon slim.

Estée Strooker

Als tv-kok moet je niet alleen verstand van verschillende soorten voedsel hebben, maar ook de culturen die daarbij horen mogen geen onbekend terrein voor je zijn. Laat die culinaire quizvragen maar komen dus! Deze vrolijke 24Kitchen-presentatrice droomde van én vreesde voor deelname aan De Slimste Mens. Zolang ze zichzelf maar niet teveel druk oplegt…
Louise Korthals

Louise Korthals is misschien niet zo’n bekende naam voor de gemiddelde Slimste Mens-kijker, maar deze cabaretière gaat zich sowieso laten gelden dit seizoen. Ze heeft gestudeerd, kan ontzettend goed zingen, en is aardig grofgebekt. Bovendien snijdt ze in haar shows regelmatig maatschappelijke kwesties aan. Beslist geen dom blondje dus! Als er één kandidaat is die dit jaar voor humor en kijkplezier kan gaan zorgen, is het Louise.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Dione de Graaff gebruikt haar twee prachtige troeven om kijkers te trekken bij de Avondetappe (foto!)

Dionne de Graaff doet een dappere poging om de kijkcijfers van de Avondetappe te redden, want die zijn niet al te best. 

Jaimie Vaes schokt internet met gloeiend hete foto’s zonder topje

Jaimie Vaes weet iedereen te schokken met haar nieuwe post op social media. Daar heeft ze namelijk bijna geen kleding meer aan!

Romy Monteiro raakt haar topje bijna kwijt aan de rand van zwembad (foto!)

Romy Monteiro is even heerlijk aan het genieten van de rust aan het zwembad, maar dat pakt toch even anders uit dan verwacht.