Vijf belangrijke tips bij het kopen van een tweedehands auto

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ga je een tweedehands auto kopen? Voorkom dat je te veel betaalt met deze handige tips!

1. Vergelijk het aanbod

Dit is één van de belangrijkste tips die je kunnen meegeven: vergelijk de aangeboden tweedehands auto’s eerst goed met elkaar, voordat je een afspraak maakt om langs te komen voor een bezichtiging.

2. Neem iemand mee die er verstand van heeft

Er schuilt helaas geen ware automonteur in ons allen. Als je een tweedehands auto gaat kopen is het dan ook wel zo handig dat je iemand meeneemt die verstand heeft van het automerk en de typerende kwaaltjes het model in kwestie. Het zou tenslotte zonde zijn als je auto begin te rammelen op de terugweg naar huis!

 

3. Ga niet kijken als het donker is of regent

Belangrijk: plan een bezichtiging altijd tijdens daglicht. Met daglicht kan je namelijk veel beter zien of de occasion eventuele krasjes of andere schade heeft. ’s Avonds onder een lamp is dat veel minder goed zichtbaar. Hetzelfde geldt voor regenachtige dagen. Met een boel regendruppels op de auto kan je eventuele schade over het hoofd zien!

4. Verdiep je in de geschiedenis van de auto

Als je een tweedehands auto gaat kopen is het een goede tip om je eerst eens goed te verdiepen in de achtergrondinformatie van het automerk en het model. Zijn er typerende kwaaltjes? Wat zijn de maandelijkse kosten van deze auto? Ook is het belangrijk om na te gaan of het model nog wel geproduceerd wordt. Losse onderdelen van een model dat niet meer in productie is, zullen namelijk een stuk schaarser en waarschijnlijk dus duurder zijn.

5. Maak altijd een proefrit

Ook dit is een hele belangrijke tip. Het maken van een proefrit is dan ook dé manier om erachter te komen of de auto eventuele gebreken vertoont. Daarnaast is het ook fijn om te weten wat de wegligging is van deze auto.

Lees ook: Bouw je eigen ultieme mancave in drie stappen

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.