Vijf belangrijke tips bij het kopen van een tweedehands auto

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ga je een tweedehands auto kopen? Voorkom dat je te veel betaalt met deze handige tips!

1. Vergelijk het aanbod

Dit is één van de belangrijkste tips die je kunnen meegeven: vergelijk de aangeboden tweedehands auto’s eerst goed met elkaar, voordat je een afspraak maakt om langs te komen voor een bezichtiging.

2. Neem iemand mee die er verstand van heeft

Er schuilt helaas geen ware automonteur in ons allen. Als je een tweedehands auto gaat kopen is het dan ook wel zo handig dat je iemand meeneemt die verstand heeft van het automerk en de typerende kwaaltjes het model in kwestie. Het zou tenslotte zonde zijn als je auto begin te rammelen op de terugweg naar huis!

 

3. Ga niet kijken als het donker is of regent

Belangrijk: plan een bezichtiging altijd tijdens daglicht. Met daglicht kan je namelijk veel beter zien of de occasion eventuele krasjes of andere schade heeft. ’s Avonds onder een lamp is dat veel minder goed zichtbaar. Hetzelfde geldt voor regenachtige dagen. Met een boel regendruppels op de auto kan je eventuele schade over het hoofd zien!

4. Verdiep je in de geschiedenis van de auto

Als je een tweedehands auto gaat kopen is het een goede tip om je eerst eens goed te verdiepen in de achtergrondinformatie van het automerk en het model. Zijn er typerende kwaaltjes? Wat zijn de maandelijkse kosten van deze auto? Ook is het belangrijk om na te gaan of het model nog wel geproduceerd wordt. Losse onderdelen van een model dat niet meer in productie is, zullen namelijk een stuk schaarser en waarschijnlijk dus duurder zijn.

5. Maak altijd een proefrit

Ook dit is een hele belangrijke tip. Het maken van een proefrit is dan ook dé manier om erachter te komen of de auto eventuele gebreken vertoont. Daarnaast is het ook fijn om te weten wat de wegligging is van deze auto.

Lees ook: Bouw je eigen ultieme mancave in drie stappen

Laatste nieuws

Foto: Lenige Marieke Elsinga gaat diep door haar knieën

Het is een wonder dat Marieke Elsinga haar lijf nog in dit soort uitdagende poses kan wringen!

Video: Emma Wortelboer is bont en blauw na flinke klap in gezicht

Emma Wortelboer heeft onlangs een ongeluk gehad en laat haar volgers op Instagram schrikken met deze schokkende beelden.

Foto: Geraldine Kemper zet tanden in smakelijke bal

Geraldine Kemper staat over het algemeen bekend als een hele charmante dame, maar soms moet ze even ergens haar tanden in zetten. 

Gerelateerde berichten