Vijf belangrijke tips bij het kopen van een tweedehands auto

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ga je een tweedehands auto kopen? Voorkom dat je te veel betaalt met deze handige tips!

1. Vergelijk het aanbod

Dit is één van de belangrijkste tips die je kunnen meegeven: vergelijk de aangeboden tweedehands auto’s eerst goed met elkaar, voordat je een afspraak maakt om langs te komen voor een bezichtiging.

2. Neem iemand mee die er verstand van heeft

Er schuilt helaas geen ware automonteur in ons allen. Als je een tweedehands auto gaat kopen is het dan ook wel zo handig dat je iemand meeneemt die verstand heeft van het automerk en de typerende kwaaltjes het model in kwestie. Het zou tenslotte zonde zijn als je auto begin te rammelen op de terugweg naar huis!

 

3. Ga niet kijken als het donker is of regent

Belangrijk: plan een bezichtiging altijd tijdens daglicht. Met daglicht kan je namelijk veel beter zien of de occasion eventuele krasjes of andere schade heeft. ’s Avonds onder een lamp is dat veel minder goed zichtbaar. Hetzelfde geldt voor regenachtige dagen. Met een boel regendruppels op de auto kan je eventuele schade over het hoofd zien!

4. Verdiep je in de geschiedenis van de auto

Als je een tweedehands auto gaat kopen is het een goede tip om je eerst eens goed te verdiepen in de achtergrondinformatie van het automerk en het model. Zijn er typerende kwaaltjes? Wat zijn de maandelijkse kosten van deze auto? Ook is het belangrijk om na te gaan of het model nog wel geproduceerd wordt. Losse onderdelen van een model dat niet meer in productie is, zullen namelijk een stuk schaarser en waarschijnlijk dus duurder zijn.

5. Maak altijd een proefrit

Ook dit is een hele belangrijke tip. Het maken van een proefrit is dan ook dé manier om erachter te komen of de auto eventuele gebreken vertoont. Daarnaast is het ook fijn om te weten wat de wegligging is van deze auto.

Lees ook: Bouw je eigen ultieme mancave in drie stappen

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!