Video: Matthijs de Ligt maakt meteen z’n mooiste goal ooit bij Bayern München

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Matthijs de Ligt heeft de transfer gemaakt van Juventus naar Bayern München en zijn eerste wedstrijd was het gelijk raak.

Hij zit pas net bij de club, maar Matthijs de Ligt had geen beter begin kunnen wensen van zijn loopbaan bij Bayern München. In zijn debuut bij de Duitse club maakt de verdediger gelijk een doelpunt. Hij was pas kort op het veld en gelijk trefzeker. Toch werd hij even later weer gewisseld om blessures te voorkomen. Matthijs is nog nodig in de competitie en aangezien dit maar om een oefenwedstrijd ging tegen DC United moesten er geen onnodige risico’s genomen worden. Het werd uiteindelijk 6-2 in het voordeel van Bayern München.

Lees ook: Foto: Beeldschone Annekee Molenaar wisselt shirtje met Matthijs de Ligt

Bayern diep in de buidel voor Matthijs De Ligt

Afgelopen week werd Matthijs gepresenteerd als de nieuwste aanwinst voor Bayern München. Daar is de speler hoognodig, als je algemeen directeur Oliver Kahn moet geloven. Normaal gesproken betaald Bayern München ook niet zoveel aan transfersommen, maar aangezien Matthijs erg nodig was bij zijn nieuwe club durfde ze wel diep in het buideltje te tasten. Maar liefst 67 miljoen euro werd er neergelegd voor Matthijs, waarmee hij bijna de duurste aankoop voor de club ooit is. Matthijs heeft daarmee wel iets te bewijzen, maar dat lijkt na de wedstrijd tegen DC United wel goed te zitten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

Matthijs moet doelpunten maken bij nieuwe club

De coach van Bayern München benadrukte nog maar eens dat er veel van Matthijs de Ligt wordt verwacht. Niet alleen maar doelpunten voorkomen, maar ook zelf een aantal treffers maken. Zo’n zeven of acht goals per seizoen wel te verstaan. En voor een verdediger is dat natuurlijk een uitzonderlijk verzoek. Toch ontvangt Matthijs de woorden met een grijns op zijn gezicht. Verdedigen komt voor Matthijs wel op de eerste plaats, maar naar voren verdedigen is minstens net zo belangrijk. Daarbij heeft Matthijs nogal wat kopkracht, dus een doelpunt halen uit een corner moet nog te doen zijn. Matthijs kijkt in ieder geval erg uit naar zijn tijd bij de Duitse club en hoopt het publiek prachtige wedstrijden te kunnen geven. Aan zijn enthousiasme ligt het in ieder geval niet. Dat zit we goed.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Matthijs lost in op belofte; Piekt hij niet te vroeg

In de 47ste minuut, net een minuutje nadat ij het veld opkwam, weet Matthijs de Ligt een doelpunt te maken voor Bayern München. Hij lost daarmee de belofte aan zijn coach gelijk in. Als hij in de eerste minuut van zijn Duitse carrière al trefzeker is, dan moet het wel goedkomen. Tenminste, dat hoop je dan maar. Er is altijd een kans dat Matthijs te vroeg aan het pieken is en zijn hoogtepunt deze eerste paar wedstrijden al behaalt. Hopelijk weet Matthijs deze lijn voort te zetten en gaat hij bij Bayern München een mooie tijd tegemoet.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Ashley Zaat maakt VI-kijker wild met stiekem kiekje achter de schermen

De barvrouw van Vandaag Inside deelt een zeer uitdagend kiekje zichzelf achter de schermen! Dit wil je zien... 

Video: Explosieve Rico Verhoeven trapt stuntman bijna doormidden

Tijdens de opnames voor de film Black Lotus gaat het helemaal mis... Rico Verhoeven trapt stuntman zó hard dat hij nauwelijks meer kan opstaan!

Foto: Voorovergebogen Chatilla van Grinsven laat prachtige puppies zien

Chatilla van Grinsven laat al haar volgers op Instagram smelten. De basketbalster buigt diep voorover en laat haar prachtige puppies zien!