Verse plaatjes op Gouden-keeltjes-dag

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Publiek bij een concert

Internationaal is 22 november de dag om de gouden keeltjes van de wereld in de spotlights te zetten. Het is vandaag namelijk de dag van de muzikanten: een dag waarbij we met zijn allen stil staan bij onze muzikanten, hun muziek en concerten.

De dag komt als geroepen, want sommige artiesten lijken de weg een beetje kwijt. In plaats van zich bezig te houden met muziek, zijn ze vooral druk met de randzaken en verleggen ze hun focus, weg van hun nieuwe deuntjes.

Niet Yellow, maar Green

De aankondiging van Coldplay lead-zanger Chris Martin bracht veel teweeg afgelopen week: Coldplay gaat hun nieuwste album niet wereldwijd aan de man brengen. De band besloot niet op tour te gaan, omdat het niet goed zou zijn voor het klimaat. In plaats daarvan worden de concerten klimaatneutraal en kiest de band ervoor om ze te streamen.

Heel nobel en alles, maar wij vragen ons af hoe goed hierover nagedacht is. De band heeft immers veel fans die graag naar een concert willen. Coldplay geeft op 25 november nog eenmalig een concert in Londen, ten bate van het milieu. Dus wat gaat er dan gebeuren? Juist, 50.000 man die met zijn allen naar het Verenigd Koninkrijk afreizen, omdat vier man liever niet meer het vliegtuig in willen stappen. Lekker klimaatneutraal, toch?! Nee, dat is lekker klimaatneutraal. Om over de special effects tijdens hun shows nog maar te zwijgen, of ze moeten zonne-energie gebruiken.

U2 brengt het geluid van India

Een andere band, die niet vies is van een flinke portie moraal-ridderij, is U2. De band bracht vandaag een nieuw nummer uit, de single Ahimsa, geïnspireerd op een van ’s wereld meest spraakmakende landen: India. Welk aspect van het land de band precies geïnspireerd heeft, weten we niet. Maar het zal niet komen door de grote vervuiling of de erbarmelijke staat van de vrouwenrechten in het land. Hopen we dan.

Enfin, de Ierse band is op het moment bezig met hetgeen dat Coldplay dus niet meer wil: de wereld rondreizen. En niet eens met nieuwe muziek; nee, ze promoten een album dat ze ruim 30 jaar geleden al uitbrachten: Joshua Tree. Dat is dan wel weer lekker klimaatneutraal, je oude nummers recyclen.

Het is opmerkelijk dat Bono zich niet heeft aangesloten bij het pleidooi van zijn collega’s van Coldplay. De U2-kopman is er namelijk niet vies van om zijn beroemdheid in te zetten om misstanden in de wereld aan te kaarten. Zo zet hij zich veelvuldig in voor honger, armoede en ziektes in Afrika. Het is dus wachten op het moment dat Bono óók besluit dat het milieu belangrijk is. Wellicht wacht hij even tot hij weer thuiskomt van zijn toer. Het is immers een flinke bootreis van Australië naar Ierland.

Fijne plaatjes

Goed, genoeg gezeikt over mannen van middelbare leeftijd die meningen hebben over het milieu. Het is tijd voor wat fraaie plaatjes; en wat heet! Het heugelijke nieuws heeft ons bereikt dat niemand minder dan Selena Gomez een nieuw album uit gaat brengen. De jonge Amerikaanse staat meestal juist vanwege de randzaken in het nieuws. Maar deze keer zijn de rollen omgedraaid. Wat verfrissend!

Sinds ze genezen is van haar Bieber-fever, was ze natuurlijk al bezig met het maken van nieuwe muziek. Haar album is niet op tijd af om dit jaar nog op je verlanglijstje te zetten: het wordt in januari 2020 uitgebracht. Maar in de tussentijd kunnen we wel nog naar hartenlust genieten van haar fijne plaatjes. Daar krijgen we het ook wel heet van. En dat zonder Global Warming.

New Music Friday

Natuurlijk zijn er op deze dag van de muzikanten nog veel meer nieuwe nummers die de wereld in geslingerd worden. Om ons werk makkelijk te maken, stelt Spotify elke week een lijstje samen met de heetste nieuwe nummers. Zonder rompslomp, zonder randzaken. Zoals het op de dag van de muzikanten hoort.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hélène Hendriks zegt ‘nee’ tegen badscène in bizarre kleedkamervideo

Op de vraag of Hélène Hendriks even in bad wil gaan liggen heeft de presentatrice een heel duidelijk antwoord. 

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto.