Vera Bergkamp is de nieuwe vrouw die de Tweede Kamer gaat leiden

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is het einde van een tijdperk! Khadija Arib maakt niet langer de dienst uit in de Tweede Kamer. Nederland heeft namelijk een nieuwe Tweede Kamer voorzitter. Kamerlid Vera Bergkamp is namelijk verkozen tot de nieuwe Kamervoorzitter voor de komende vier jaar.

In de eerste stemronde kreeg Vera Bergkamp een ruime meerderheid van de stemmen die nodig zijn om de nieuwe Kamervoorzitter te worden. Ze is enthousiast en klaar voor de uitdaging. Deze pittige tante heeft nogal een klus voor zich liggen. De nasleep van de toeslagenaffaire, 17 verschillende partijen in de kamer en natuurlijk de voortdurende coronacrisis vallen allemaal op haar bordje. Maar als het aan Vera ligt kan ze dat straks met gemak aan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vera Bergkamp (@verabergkamp)

Lees ook: Femke Merel van Kooten neemt afscheid met Splinter

Van alle markten thuis

Ze omschrijft zichzelf als lesbisch, half-Marokkaans, vrouw, mens, Amsterdammer en wereldburger. Vera is van alle markten thuis. Een multiculturele mengelmoes die van een hoop aspecten uit de maatschappij iets heeft meegekregen. Een powervrouw die iedereen straks hopelijk de ellende uit weet te leiden. Of in ieder geval ervoor kan zorgen dat de debatten niet meer zo chaotisch verlopen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vera Bergkamp (@verabergkamp)

De vrouwelijke Frank Visscher

Vera wil vooral verbinden in haar nieuwe rol. Dat is ook wel nodig, want aangezien niemand straks met de VVD wil regeren zal de gehele oppositie het met elkaar eens moeten worden om een kabinet te vormen. Als de vrouwelijk rijdende rechter moet ze alle ruzies en drama in de politiek ordelijk laten verlopen. Een hele taak met zeventien verschillende meningen straks. Vera denkt dat dit haar wel gaat lukken: “Waar ik goed in ben, namelijk het zijn van een verbindende leider, wil ik in praktijk brengen.”

Koehandel of Kwartetten.

“Er mag geen plaats zijn voor handjeklap en koehandel” werd er nog geroepen in het debat voorafgaande aan de stemming. Het gerucht was namelijk dat de VVD en D66 elkaar achter de schermen al beloofd hadden te steunen met het voorzitterschap. Sigrid en Mark hadden al even politiek gekwartet tijdens Pasen. Natuurlijk werd dit allemaal glashard ontkent, maar aangezien de Nederlandse politiek steeds meer op een aflevering van Game of Thrones begint te lijken weet je het nooit. Vera zegt van niks te weten. Misschien klopt dat ook gewoon, want deze intense vrouw heeft ook helemaal geen schoolpleintjes tactieken nodig. Haar CV spreekt voor zich.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vera Bergkamp (@verabergkamp)

Een indrukwekkende carrière

Van simpelweg kamerlid, naar functiesecretaris, ondervoorzitter en inmiddels dus de voorzitter. Vera heeft een indrukwekkende loopbaan te pakken. Ze was al de invaller wanneer voorzitter Arib niet aanwezig kon zijn. Regelmatig zat ze in de blauwe voorzittersstoel en leidde ze vergaderingen. Ook was ze als kamerlid regelmatig bezig met het maken van nieuwe voorstellen. Zo werkt ze hard aan emancipatie en is ze een groot voorstander van de regulatie van wietteelt. De nieuwe voorzitter is dus van binnen een beetje een hippie. Maar misschien kan iedereen wel wat ‘peace, not war’ gebruiken. Hoe dan ook, Vera gaat de komende jaren zich inzetten als leider. Inspirerend en misschien soms een beetje high. Maar dat maakt de debatten alleen maar leuker.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zangeres S10 showt haar lijf op zeldzaam pikante foto in zwemtopje

Zangeres S10 mag dan zeer openhartig zijn over haar gouden keeltje, haar spectaculaire figuur houdt ze vaak verborgen. Maar daar komt verandering in.

Deze blondine is eerste vrouw sinds 5 jaar in F1-auto: “Ze moet Lance Stroll vervangen”

De eerste vrouw sinds vijf jaar die plaats mocht nemen in een Formule 1-auto? Dat moet natuurlijk even uitgebreid gevierd worden. 

Bizar: GTST-acteur beschoten met spijkerpistool en ontvoerd

Er is weer eens iets bijzonders gebeurd in medialand. Een acteur van GTST is namelijk flink toegetakeld met een spijkerpistool!