Van DJ Hardwell naar zachtaardige plaatjesdraaier

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

DJ Hardwell stopte een paar jaar geleden met touren. De Nederlander wilde vooral een normaal leven waar hij boodschappen doet en verjaardagen van vrienden bezoekt. De voormalig beste DJ van het Jaar is het muziek maken echter niet verleerd. Hij houdt zich alleen niet meer bezig met het maken van harde hitmachines.

Wanneer je ergens over deze aardkloot ‘DJ HARDWELL’ schreeuwt, dan zullen mensen je niet gek aankijken. Roep je op diezelfde plek heel hard ‘ROBBERT VAN DE CORPUT’ dan word je aangekeken alsof je een stoffig boekwerk quote.

Plezier in boodschappen doen

Die laatste reactie zal Robbert vandaag de dag alleen maar omarmen. Sinds hij afscheid nam van zijn artiestenbestaan als DJ Hardwell, heeft de 32-jarige Nederlander weer tijd voor ‘normale dingen’ zoals boodschappen doen, een bakje koffie halen bij zijn ouders of naar een verjaardag gaan van één van zijn maten.

DJ Hardwell is dus inmiddels al een tijdje niet meer, maar dat betekent niet dat Robbert de afgelopen jaren zijn studio liet stoffen. De Nederlandse muzikant zit nog altijd vijf dagen per week in zijn studio, zo vertelt hij aan Revealed Podcast op Youtube. Daar zit hij nu anders dan een paar jaar geleden, toen hij nog als Hardwell muziek maakte. “Het kost veel energie, liefde, creativiteit en aandacht om als normaal persoon 24 uur per dag Hardwell te zijn.”

(Hard)welletjes geweest

Niet lang voordat Robbert zijn sabbatical aankondigde (oktober 2018) verloor hij met de Zweedse DJ Avicii een collega die – letterlijk – bezweek onder de druk van het dj-bestaan. Avicii koos er zelf voor om het leven te stappen, iets wat volgens Hardwell-manager Anna Knaup ‘wel iets teweeg heeft gebracht bij Robbert’.

Dat er wel een nieuw album werd uitgebracht onder de naam Hardwell (The Story of Hardwell, een plaat waarop al zijn hits staan) betekent overigens niet dat we een snelle terugkeer van die succesformule kunnen verwachten. Sterker nog: de dj-set waarop de mensen tot een aantal jaar geleden helemaal uit hun plaat gingen, staat nu in de koelkast.
Voor Robbert is zijn muziek nu ‘heel persoonlijk’.

Met andere woorden: de DJ Hardwell van vroeger is nu een zachtaardige plaatjesdraaier geworden. Iemand die vooral weer lekker muziek wilt maken, het grote publiek links kan laten liggen en weer gelukkig kan worden van zijn eigen ding doen.

Plaatjesdraaien op party’s

En waar grote voetballers hun memoires vastleggen in een biografie, zo heeft een muzikant daar zijn discography voor. Misschien is dit wel voor Robbert de manier om definitief afscheid te nemen van zijn Hardwell-leven. Maar of we daarmee ook helemaal van zijn muziek af zijn? Daar lijkt het dus allerminst op, al hoeven we waarschijnlijk op korte termijn geen toerende DJ meer te verwachten.

Robbert zal nu dus vooral doorgaan met zijn ‘normale leven’ leiden en muziek maken die vooral hijzelf leuk vindt. Dat laatste is ook broodnodig: je hebt wat wel nummers nodig wil hij draaien op het feestje van één van zijn vrienden.

Laatste nieuws

Wil jij weten naar welke sauna Geraldine Kemper gaat?

De 33-jarige Geraldine Kemper vertelt vol lof over hoe graag ze naar de sauna gaat, en deelt open in welk resort je haar kan vinden! 

Video: Marieke Elsinga geeft harig poesje flinke massage

Marieke Elsinga heeft erg veel last van jeuk. Maar ze is niet de enige. Gelukkig heeft Marieke daar wel iets op gevonden. 

Video: Rose Bertram gooit benen open en zakt diep naar de grond

Rose Bertram weet iedereen weer flink te vermaken met haar bizar goede foto's en video's. In een strak broekje gooit ze verleidelijk haar heupen los. 

Gerelateerde berichten