TVOH: Als Adele een gitaar had, heette ze Sophia Kruithof

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

The Voice of Holland is toegekomen aan de liveshows. Het RTL 4-programma heeft ervoor gekozen een iets andere draai aan dit onderdeel te geven. Klaar voor een subtiele portie vocale verbazing?

Sophia Kruithof bij The Voice of Holland / Instagram
Sophia Kruithof bij The Voice of Holland / Instagram

C.J. uit Team Anouk wilde graag een nummer van Adele zingen tijdens de liveshows. De enige man in het team van de rockchick was echter niet degene die aan de Britse zangeres deed denken. Die eer kwam toe aan Sophia ‘het Wonder van Weesp’ Kruithof.

Zingen zoals Robben dribbelde

Dat Sophia kan zingen, is geen nieuws. Het stemgeluid van deze 17-jarige motiveerde Anouk ‘om naar huis te gaan en haar kinderen en man te knuffelen’. Als je dat met Nobody’s Wife kan doen, dan beschik je over een groot talent. Met alle fittie-grollen in het achterhoofd, hoef je haar niet eens te horen zingen om te begrijpen dat zoiets een bijzondere prestatie is.

Toch is het aan te bevelen om, mocht je nog nooit van dit meisje met een gitaar gehoord hebben, je oren te laten hangen naar het geluid van Sophia. In de eerste shows van dit seizoen noemde de coaches haar al bijzonder. Een lief, timide meisje met een stem die het laat stormen door te zingen met de souplesse waarmee Arjen Robben om verdedigers heen dribbelde.

Wonder van Weesp meets Wonder van Hoorn

Dan is powerhouse Adele misschien niet de eerste naam die je te binnen schiet. In Nederland helemaal niet; daar zijn niet zo veel artiesten meer over die niet aan het standaard-sterretje-uiterlijk voldoen. Sophia doet daarom vooral denken aan een andere Nederlandse artiest: Tim Knol.

Zoals je in de video hier boven kunt zien, begon Knol ooit als een soort mannelijke versie van Sophia. Niet in The Voice Of Holland, maar in De Wereld Draait Door. Hoewel de stijlen van Sophia en Tim verder uit elkaar liggen dan Groningen en Maastricht, is er één factor die deze twee artiesten bindt: het is alsof ze geboren zijn met een gitaar in hun hand, muzikaliteit met de borstvoeding kregen en eerder noten dan letters lazen.

Doe ff wat anders joh

Tim Knol is vandaag echter niet meer de zanger die hij vroeger was. Het is wellicht voor Sophia, die door haar coach Anouk al een paar toon-verdiepingen hoger werd gezet bij Keep Your Head Up van Ben Howard, ook tijd om een nieuw elan aan haar repertoire toe te voegen.

Want de Martien Meiland-TV die de optredens van kandidaat C.J. met zich meebrengen: Adele en hysterische bewegingen gaan moeilijk samen. Hoe anders kan dat zijn als Sophia haar subtiele stemgeluid laat horen. Zij en Adele klinken niet identiek, maar het gaat vooral om het gemak waarmee die tonen uit de strotten komen. Someone like Sophia kom je niet elk seizoen tegen, maar datzelfde geldt voor Adele met een gitaar.

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.