Tv-kijktip! Planet of the Apes-marathon op Veronica

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Bioscopen zijn nog steeds gesloten, dus proberen we onze huiskamer wekelijks een aantal keer tot filmtheater om te bouwen. Dat lukt dankzij de vele streamingdiensten prima, maar sommige films vallen nu eenmaal buiten het aanbod. Voor deze films kan je prima nog ‘ouderwets’ de tv aanzetten. Veronica trakteert je vanavond op een mooie marathon!

We kennen Andy Serkis als de meester van de motion capture: acteren met een pak vol sensoren, waar later een dier of vreemd wezen overheen gemonteerd wordt. Hij deed het op sublieme wijze als Gollum in de The Lord of the Rings-trilogie, maar wist je dat hij hetzelfde kunstje, tevens in trilogievorm, later nóg een keer flikte? Serkis kreeg in de Planet of the Apes-trilogie de taak om met dezelfde technologieën chimpansee Caesar, die door experimenten leert praten en samen met zijn apenvrienden in opstand komt, tot leven te laten komen. Dat lukte hem: de films werden positief ontvangen, en Andy Serkis kreeg meerdere prijzen voor zijn prestaties.

Veronica vs. Netflix

Hoewel het misschien lijkt alsof álle films die het kijken waard zijn op Netflix staan, heeft de grootste streamingdienst ter wereld nog steeds een aantal gaten in hun collectie: de Apes-actietrilogie, bestaande uit Rise of the Planet of the Apes, Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes staan er niet op. Om dit soort films ‘gratis’ te kunnen kijken moeten we nog steeds lekker ouderwets de tv aanzetten.

Vanavond zijn Rise én Dawn of the Planet of the Apes vanaf 20.00 op Veronica te zien. Een bescheiden marathon dus! Pas wel op met die reclamepauzes: als je elke break een nieuw biertje pakt ben je halverwege de eerste film al in dromenland.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam verwent haar razend knappe zus Merel tijdens dagje uit (video)

Jutta Leerdam is een echt familiemens. Ze heeft vooral een zwak voor haar beeldschone zusjes. Vandaag is Merel Leerdam de gelukkige - ze wordt flink in de watten gelegd door haar beroemde zus!

Suzanne Schulting laat zich van onderkant filmen tijdens diepgaande workout (video’s)

Suzanne Schulting is hard aan het sporten voor het herstel en geeft een mooi beeld van de onderkant aan ons!

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!