Trio Oranje Leeuwinnen voor Ballon d’Or

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Welke Oranje Leeuwin tilt de Ballon D’Or Féminin omhoog?

Je leest overal dat Virgil van Dijk vanavond Ballon d’Or (Gouden Bal) kan winnen. Wat je wellicht niet weet, is dat de kans dat een Nederlandse de Ballon d’Or Féminin wint een stuk groter is.

De Nederlandse Leeuwinnen hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat het vrouwenvoetbal in Nederland op de kaart werd gezet. De Oranje Leeuwinnen wonnen het Europees Kampioenschap en hadden een knappe WK-campagne. Daardoor hebben ze het Nederlands voetbal niet alleen als sport op de kaart gezet. Ook individueel gaan de Oranje Leeuwinnen lekker.

Ballon d’Or Féminin

Dat is ook de organisatoren van Gouden Bal voor het vrouwenvoetbal opgevallen. Sinds vorig jaar nemen de grote voetbalorganisaties (FIFA, UEFA) het vrouwenvoetbal ook serieus. De jaarlijkse verkiezing van de beste voetballer van het jaar, de Gouden Bal of Ballon d’Or, is sinds vorig jaar ook een competitie in het vrouwenvoetbal. In 2018 werd deze voor het eerst uitgereikt. De presentator moest toen nog even wennen dat hij met vrouwen met ballen te maken had. Deze Noorse sterspeelster blijkt dus geen Alex Morgan

Vorig jaar was het dus geen Nederlandse Leeuwin die wist te winnen, maar dat kan na vanavond zomaar anders uitpakken. Liefst drie van onze voetbalvrouwen staan op de shortlist voor de beste vrouwelijke voetballer van het afgelopen kalenderjaar.

Ruud van Nistelrooy’s Reïncarnatie

Nadat Ruud van Nistelrooy zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, zoekt het Nederlands Elftal nieuwe doelpuntenmaker. De Oranje-vrouwen hebben daarvoor Vivianne Miedema. Deze doelpuntenmachine is bij Arsenal ploeggenoot van Daniëlle van de Donk en steelt de show in London. Afgelopen weekend was ze bij de 10-1 overwinning van de Arsenal-vrouwen bij alle (!) doelpunten betrokken: Miedema maakte zes doelpunten en gaf vier assists. Om over haar seizoensstatestieken maar te zwijgen; daar kan zelfs Lionel Messi niet aan tippen…

De verloren dochter van Edwin van de Sar

Er is maar één keeper die kan tippen aan Edwin van de Sar. En nee, deze heet niet Jasper Cillessen of Buschauffeur Zoet. De opvolgster van ’s lands beste doelman ooit, keept namelijk voor de Leeuwinnen. Sari van Veenendaal werd al uitgeroepen tot de beste doelvrouw van het afgelopen voetbaljaar, stond op onze shortlist van Sportvrouw van het Jaar en kan daar de keepster van Atletico Madrid (Spanje) dus de Gouden Bal aan toevoegen.

Arjen Robben van de Leeuwinnen

Het Nederlands Elftal kende in zijn verleden frivole buitenspelers. De meest bekende van de afgelopen tijd is natuurlijk Arjen Robben. De inmiddels gestopte vleugelflitser had het vermogen om het team te dragen met zijn acties, maar staat ook bekend als de man die ‘de teen van Casillias’ vond op weg naar de beslissende gemiste kans van de WK finale van 2010.

De Oranje Leeuwinnen hebben ook hun eigen sterspeler die je kent van teenproblemen. Lieke Martens was namelijk een hele tijd niet beschikbaar door een vervelende blessure aan haar teen. Nu ze weer helemaal fit is, schittert ze weer als vanouds voor haar club (FC Barcelona) en natuurlijk de Oranje Leeuwinnen!

Andere bal- en sportzaken

5 redenen waarom de eredivisie Slutsky gaat missen

Vriendin Gasly enige lichtpuntje in Formule 1 Abu Dhabi

Suzanne Schulting sprint naar Mokkel Maandag-uitverkiezing

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.