The Transvengers bij Marvel

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De Marvel Cinematic Universe krijgt zijn eerste echte transgender superheld. Kevin Feige, de hoge baas van Marvel Studio’s laat dit weten. Om welke film superheld het gaat zegt hij niet, maar de film zou op dit moment al opgenomen worden.

In een live Q&A werd de producent gevraagd of zijn filmstudio plannen heeft met personages die onder de LGBTQ+ kapstok vallen. En wat bleek? Daar zijn ze bij Marvel al gewoon mee bezig. Homoseksualiteit en diversiteit waren altijd een beetje de ondergeschoven kindjes bij Marvel.

Maar met de laatste paar films lijken ze dat recht te willen trekken. Niet dat de fans hier altijd heel blij mee zijn. Zo moeten oude, interessante personages en verhaallijnen omgegooid worden om er noodgedwongen de ‘all inclusive’ agenda op toe te passen.

It’s fun to stay at the Y.M.C.A. M.A.R.V.E.L.

De Marvel verhalen voelen altijd wel aan alsof ze echt in onze wereld kunnen plaatsvinden. Door elke superheld maar geforceerd in een hokje te plaatsen raak je dat kwijt. Want hoe realistisch is het wanneer er slechts een handje vol superhelden bestaat, en ze toevallig allemaal ergens op een , sociaal of mentaal spectrum vallen?

In theorie leuk, maar dan worden The Avengers straks dus gewoon The Transgenders. Het meest diverse superhelden team aller tijden. En deze helden zitten straks allemaal in dit squad vol minderheden.

The new captains

Black Panther, Chang Shi en Daredevil komen natuurlijk terug. Maar zij worden straks op de voet gevolgd door Captain Woke, de transgender superhero met de power of being gender fluid. Dit personage heeft na exposure aan chemicaliën twee verschillende identiteiten. Het ene moment is hij/zij man en het andere moment vrouw. En hij/zij valt niet op omdat niemand ze dan ooit in dezelfde ruimte ziet.

Captain Marvel krijgt ook een nieuwe naam. Zij wordt namelijk The Feminist. Zij zal strijden voor het dichten van de wage gap en het streven naar gelijkheid. Haar voornaamste wapen is haar verschrikkelijk harde proteststem die door merg en been gaat. Daarbij valt deze superheld ook nog op vrouwen, zodat Marvel gelijk twee vakjes kan aankruisen.

Captain Planet kennen we al, maar zijn vervelende nichtje, Captain Klimaatakkoord, nog niet. In het geheim is dit Greta Thunberg die na genoeg protesteren de ultieme superheld is geworden. Met de krachten van een vegan dieet en sterke argumenten bestrijdt zij het onrecht in de wereld, zoals kolencentrales en de auto industrie. Haar Catchphrase is ‘How dare you!?

Dit ongeleid projectiel aan een team neemt het op tegen protesterende boeren, blonde wereldleiders en Uncle Sam, een alt right blanke man van 43 die in een trailer woont met zijn moeder en zichzelf bewapent met een shotgun. Met zijn catchphrase ‘Get off my property you damn Mexicans!’ probeert hij onze helden dan weg te jagen. Guardians of the Wokeness is vanaf volgend jaar te zien in alle bioscopen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!