Tess Wester moet wéér vroeg uit bed

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Tess Wester gaf aan het begin van het WK Handbal in Japan aan dat ze moest wennen aan het vroege opstaan. Ondanks een nederlaag van het Nederlands handbalteam tegen Denemarken (27-24), plaatste de dames zich voor het Olympisch Kwalificatietoernooi voor ‘Tokio 2020’. Haalt Nederland die eindronde, dan kan Tess haar wekker wéér vroeg zetten.

De ballen vlogen de doelvrouw om haar oren tegen Denemarken. ‘De mooiste handbalster van Nederland‘ speelt alleen bij thuiswedstrijden van het Nederlandse dameshandbalteam in eigen land. Ze staat namelijk onder contract bij Odense Handbold, een van de clubs die het Deense handbal groots maken.

Wester en Polman tegen ‘broodheer’

Daardoor kunnen onze dames beter boeren in het buitenland dan bij Nederlandse clubs. Tess speelde voordat ze vorig jaar naar Denemarken vertrok bij een Duits team (Bietigheim). Daar werd ze onder meer landskampioen, maar moest ze eind vorig jaar vertrekken. Een topclub kwam er nog niet, maar aan (het geloof in haar) kwaliteiten komt dat waarschijnlijk niet.

Lekker uitslapen

‘De topclubs zitten gewoon vol’, zei ze vorig jaar nog. Misschien is er nog een andere macht hier in het spel, want als topsporter moet je af en toe vroeg opstaan. Eerder bleek al dat Tess daar geen groot fan van was. (tekst loopt door onder foto)

Of Wester slecht had geslapen, of dat Denemarken nou echt een maatje te groot was: die waarheid laten we in het midden. We kunnen wel één ding met zekerheid zeggen: Tess Wester zal volgend jaar wéér vroeg haar nest uitmoeten. Ondanks de nederlaag van Nederland, kwalificeerden de handbaldames zich voor het kwalificatietoernooi van de Olympische Spelen van volgend jaar. De Spelen worden, net als de Wereldkampioenschappen Handbal, in Japan gehouden.

Het is dus te hopen dat de Nederlandse handbaldames niet zo lang gefeest hebben zoals na de winst op Noorwegen. De wedstrijd tegen Zuid-Korea is daarvoor té belangrijk. Wil je deze pot zien, dan ben jij degene die deze keer écht vroeg uit je nest moet; rond zeven uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) spelen de handbalvrouwen hun wedstrijd.

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.