Terugkijktip: nooit eerder vertoonde beelden Johan Cruijff

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Afgelopen weekend zou Johan Cruijff 73 jaar zijn geworden. Vier jaar geleden overleed onze grootste sportpersoonlijkheid ooit aan de gevolgen van kanker. De NOS blikte met een drie uur durend programma terug op de carrière van deze voetballegende. Geen gewauwel, geen drama, geen schandalen: alleen de voetbalcarrière van Cruijff komt aan bod. Perfect (terug)kijkmateriaal voor de slaperigste Koningsdag ooit.

Cruijff was niet alleen het boegbeeld van Ajax of Barcelona, maar van heel Nederland. Hoe kan je deze verdacht rustige Koningsdag beter doorbrengen dan met nooit eerder vertoonde beelden van de grootmeester zelf? De NOS maakte een schitterende uitzending om de verjaardag van de legendarische nummer 14 te vieren. Daarbij is er geen aandacht voor de relletjes, roddels en drama uit zijn carrière, maar ligt de focus volledig op datgene waar we in deze tijden juist zo naar snakken: voetbal in z’n puurste vorm.

Oranje boven

In de drie uur durende uitzending die de NOS maakte komt natuurlijk zijn tijd bij Ajax, Barcelona en zelfs Feyenoord aan bod, maar ook de magische beelden van Cruijff in oranje komen voorbij. Vergeet de rommelmarkt, vergeet oranje tompouces: Koningsdag vieren we met onze eigen voetbalkoning Johan.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sorry mannen: schaatsster Pien Hersman (20) heeft stiekem toch een vriendje

Pien Hersman heeft lang een groot geheim gehouden voor iedereen. Ze blijkt namelijk toch een vriendje te hebben. Hij is net als Pien ook topsporter!

Lies Zhara zet haar piepkleine zwemtopje zwaar onder druk met gigantische troeven (foto’s!)

Lies Zhara ligt lekker in de zon met haar zwemtopje aan, maar laat haar twee bekende 'vriendinnen' bijna eruit floepen!

NOS Studio Sport heeft nieuw kijkcijferkanon: maak kennis met knappe blondine Eline de Zeeuw (31)

NOS Studio Sport kijkcijfers schieten omhoog! Niet omdat er ineens meer naar sport gekeken wordt, maar omdat er een nieuwe presentatrice aangesteld is! Hoog tijd om even kennis te maken met deze dame: Eline de Zeeuw.