Tara Gins was kwaad na ‘ontslag’ om Playboy foto’s

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Tara Gins kan na een aantal weken vol in de schijnwerpers te hebben gestaan weer even ademhalen. Toch is ze nog niet helemaal klaar met de werkgever die haar weigerde om een paar foto’s…

Nu de mediarel rondom wielrenster Tara Gins een beetje is gaan liggen, blikt de blondine terug op deze roerige periode. In een gesprek met Belgische krant Het Nieuwsblad zegt ze dat ze inmiddels vol goede moed naar de toekomst kijkt, maar dat het toch ook nog een beetje pijn doet dat ze nooit aan haar droombaan heeft kunnen beginnen. Als het over de ploeg gaat die haar uiteindelijk de veelbesproken ‘nee’ verkocht hangt ze de vuile was graag nog even buiten…

Tara Gins raakte droombaan kwijt door foto’s Playboy

Terugdenkend aan het moment waarop ze haar droom uiteen zag spatten komt er toch nog flink wat emotie los bij Tara Gins (30). Ze kan zich vooral de woede goed herinneren: “Ja, ik was kwaad die zaterdag. Ik had net te horen gekregen dat ik geen ploegleider zou worden, iets waarnaar ik heel erg uitgekeken had.” Ze had geen seconde rekening gehouden met het feit dat een reeks spannende foto’s in de Playboy haar deze baan zou kunnen kosten. “Alleen om een paar foto’s. Ik vond dat onfair.”

Lees ook: Wielrenster Tara Gins mag door deze foto’s geen ploegleider worden

De strijd van wielrenster Tara Gins

Gelukkig hoefde Tara niet lang bang te zijn dat ze in haar uppie zou staan in haar gevecht tegen dit onrecht. Het was helemaal niet haar bedoeling dat het groot nieuws werd, maar toch pikte de pers het massaal op. Dat was even schrikken en ‘heel raar.’ “In het begin denk je: wil ik dit wel?” Gelukkig kwamen er enkel steunbetuigingen haar kant op. Het werd haar meteen duidelijk dat ze lang niet de enige is die met dit soort zaken te maken krijgt. Wel valt het haar op dat het probleem – het verschil tussen man en vrouw op de ‘werkvloer’ – bij wielrennen écht nog enorm is.

Handel in vuile foto’s van wielrensters

Wat Tara het kwaadst maakt is hoe hypocriet de wielrennerij soms is. Hoewel je het vanwege de geschoren benen en strakke pakjes misschien niet direct zou denken, is het een echt mannenwereldje. De voetbalkleedkamer is er niks bij: “dit zijn allemaal volwassenen die zelf continu na een koers in hun onderbroek op straat staan.” Bovendien handelen ze volgens Tara ook constant in ‘vuile foto’s’ van hun favoriete vrouwelijke wielrensters. “Die hebben daar helemaal niet om gevraagd.” Dan is Tara zelfs nog een vrouw die zelf gekozen heeft om haar spannende foto’s met de wereld te delen. “Dat is het onrechtvaardige.” De mannen mogen hun gang gaan, maar als er ineens een vrouw iets ‘vies’ doet is het huis te klein.

Tara rekent af met wielerploeg

Dat de boosheid nog lang niet verdwenen is wordt duidelijk als Tara Gins begint over haar eerst-wel-maar-toch-niet werkgever, de wielerploeg Jong Wielertalent. De beleidvoerders van de ploeg hebben er een zootje van gemaakt. Tara stelde hen voor dat ze een statement konden maken door haar, ondanks de ‘ophef’, gewoon aan te nemen. Haar voorstel werd gecounterd met een slap excuus: “Het toppunt was dat hij mij begreep. Maar hij ‘kon niet anders,’ zei hij. Ook veel ruggengraat.”

Tara Gins begint voor zichzelf

Wat de toekomst brengt? Tara blijft hopen dat ze ooit kan slagen als ploegleider bij een groot profteam. In de tussentijd vermaakt ze zichzelf nog prima. Ze heeft inmiddels een eigen ploegje opgericht en gaat misschien ook zelf weer wedstrijden rijden. Want ondanks dat ze nu een soort martelaar voor vrouwendiscriminatie geworden is, blijft ze vooral wielrenster. En die proberen na een crash altijd weer op te stappen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!

Schaatssters Joy Beune, Pien Hersman, Robin Groot en Michelle de Jong poseren op strand in zomerse outfitjes (foto’s!)

Schaatssters Joy, Pien, Robin en Michelle laten zien waarom ze de mooiste schaatssters van Nederland zijn. 

Bram Krikke bevoelt andere man tijdens beschamende vertoning EK Voetbal (foto!)

Bram Krikke heeft genoeg van de beschamende vertoning op het EK Voetbal, dus gaat aan een andere man lopen voelen. Dit wil je niet missen!