Sophie Hermans blijkt tijdens debat meer dan alleen hulpje Mark Rutte

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Opvallende afwezige bij het lijsttrekkersdebat is Mark Rutte. De VVD-leider laat de spotlights aan Sophie Hermans, die hij heel, maar dan ook echt héél goed kent…

Nederland gaat weer richting de stembus, dus is het ook weer tijd voor een lijsttrekkersdebat. Ditmaal vindt de politieke discussie tussen verschillende partijen plaats tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Welke landelijke politieke kopstukken zijn in beeld? Mark Rutte is in ieder geval de grote afwezige. Hij schuift VVD’er Sophie Hermans naar voren om namens hem te debatteren. Hij is blijkbaar echt méér van plan met deze 41-jarige politica, die lang zijn belangrijkste assistent was…

Sophie Hermans vervangt Mark Rutte bij VVD

Onze eigen minister-president Mark Rutte zal zelf niet eens aanwezig zijn tijdens het belangrijke debat. De VVD heeft er zelf voor gekozen om niet Mark Rutte, maar fractievoorzitter Sophie Hermans bij het debat neer te zetten. Zou de VVD grote plannen hebben met haar? De eindstreep voor Mark Rutte is inmiddels in zicht, dus wordt het hoog tijd om over een vervanger te praten. Rutte heeft Sophie Hermans jarenlang naast zich gehad als persoonlijke politieke assistent. Hij vertrouwt haar waarschijnlijk volledig. Sterker nog, hij is zó verzot op de familie Hermans, dat hij nadat Sophie gepromoveerd werd tot fractievoorzitter het zusje van Sophie, Caroline Hermans, als nieuwe assistente aannam. Dat Sophie Mark nu te hulp schiet als vervanger tijdens een debat, zou misschien kunnen betekenen dat zij in de toekomst als VVD-lijsttrekker naar voren geschoven gaat worden. Of ze daar klaar voor is? Sophie heeft nog niet de beste reputatie bij het publiek. De fractievoorzitter zou regelmatig amateuristisch over komen en wel eens blunderen. En dat is niet heel handig, tijdens een lijsttrekkersdebat. Zou dit goed komen voor de VVD, of zou Sophie Hermans finaal onderuit gaan?

Lees ook: Dankzij deze VVD-vrouwen heeft Mark Rutte zelf geen vriendin!

Nederland nog niet overtuigd van Sophie Hermans

Al eerder kwam Hermans negatief in het nieuws. Ze moest namelijk namens de VVD een eerder debat doen, omdat Rutte in Slovenië zat. Dit ging niet geheel vlekkeloos. Ze werd volledig afgemaakt door de ‘kanonnen’ uit de oppositie; Wilders, Azarkan, Omtzigt en anderen. Het was in ieder geval een vermakelijk debat voor tegenstanders van de grootste partij van Nederland. Ook zat Sophie onlangs bij OP1 om te praten over onder andere de slechte naam van het Nederlandse leger. Ook deze uitzending kreeg niet bepaald positieve reacties over de fractievoorzitter; ”Hebben we deze clown weer”, ”De VVD aap komt weer uit de mouw”. Mensen zijn dus nog niet bepaald overtuigd van de voormalig rechterhand van onze minister-president. Mark zelf lijkt er héél anders over te denken!

Debat kan politicus maken of breken

Het is cruciaal dat een lijsttrekker niet blundert tijdens een debat, want dat kan de partij zetels kosten. Daar moet dus een politicus staan die de druk aankan, zeker nu we in politiek roerige tijden leven. Toch hebben veel lijsttrekkers afgezegd. D66-leider Sigrid Kaag doet niet mee aan het debat. Kaag moet op het moment van het debat in de eerste kamer zijn, voor belangrijkere zaken. Ook zijn er twijfels over de aanwezigheid van PVV-leider Geert Wilders. De lijsttrekker van de PVV meldde eerder via twitter dat hij met griep thuis zat. Er zal snel duidelijk worden of hij wel of niet aanwezig zal zijn, wie eventueel voor hem in de plaats zal komen, is nog onduidelijk.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Atlete Lieke Klaver toont geheim van successen EK Atletiek: je moet wel even goed kijken!

Lieke Klaver heeft haar geheim tot succes eindelijk vrijgegeven. Is het wel verstandig om dit te delen met de rest van de wereld? Haar mannelijke volgers zijn er in ieder geval blij mee!

Oververhitte Jutta Leerdam drukt harige, vriend dicht tegen zich aan (video!)

Jutta Leerdam is helemaal verliefd op haar harige vriend, die haar goed vastgrijpt tijdens een heet momentje bij het zwembad!

Schokkend: Ali B heeft nóg meer meiden van zijn leipe mocro flavour laten proeven dan we al dachten

Ali B heeft met nóg meer vrouwen verkeerde dingen gedaan. De nieuwe getuige die naar voren is gestapt vertelt ons alles erover.