Sophia Kruithofs Alaska zorgt voor hittegolf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nu The Voice of Holland is afgelopen, staan de finalisten in een nieuw daglicht. Dat geldt al helemaal voor winnares Sophia Kruithof, die met haar single Alaska een hittegolf van kippenvel veroorzaakt.

Er valt bijna niets nieuws meer te schrijven over Sophia Kruithof. Ook al heb je het seizoen van The Voice of Holland niet gezien, je hebt vast en zeker over Sophia’s stem gehoord. Deze 17-jarige dame speelt met haar gitaar en stem op de manier waarop Johan Cruijff een voetbal toucheerde.   

Wonder van Weesp

Sophia werd daarom door Chantal Janzen omschreven als ‘Het Wonder van Weesp’. Het lijkt haar vrij weinig uit te maken of zij een luchtige Ben Howard-song moet zingen of het geladen Vincent van Don McLean covert. Zelfs als het dertig graden buiten is, kan Sophia ervoor zorgen dat je kippenvel hebt alsof je in je T-shirtje door Alaska loopt.

Lees ook: Als Adele een gitaar had, heette ze Sophia Kruithof

In tegenstelling tot het grootste deel haar optredens bij The Voice of Holland, zorgt Sophia’s Alaska eerder voor een hittegolf. Het simpele gitaarrifje laat je gedachten stromen als een bosriviertje in de lente. Zinnen als ‘Long nights he spent alone | no ceiling in his home | With the stars alone’ geven het liedje een mysterieus karakter, wat weer aansluit bij de zweverige klanken van de muziek die Sophia’s stem begeleidt.

Meer TVOH-hitjes

Alleen de single van Sophia heeft het tot de Spotify New Music Friday gehaald. Dat geldt niet voor singles van andere deelnemers van The Voice of Holland. Zo heeft verliezend finalist Stef Classens zijn nummertje al uitgebracht, maar kwam er ook uit de eerdere-afvallers-hoek een nieuw geluid.

Samen met hun coach Ali B. namen kandidaten Kess en Ayoub een single op. Ali B. gaf tijdens de live-shows al aan dat ze meteen na de uitschakeling van de twee jonge muzikanten de studio ingedoken zijn om deze track te maken.

Laatste nieuws

Sterre van Woudenberg breekt eindelijk door in The Passion, maar wie is deze beeldschone actrice eigenlijk?

In The Passion zien we allemaal de jonge actrice Sterre van Woudenberg. Maar wat weten we allemaal van deze getalenteerde actrice?

Video: Drama bij ‘De Bachelor’, Paul en Rien zoenen al in vijfde aflevering met meerdere deelneemsters!

Bachelors Paul en Rien nemen het er flink van tijdens het nieuwe seizoen. In de vijfde aflevering zoenen ze allebei al met meerdere deelneemsters! Dit zal voor heel wat drama gaan zorgen...

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?