Sierd de Vos is nieuwe FIFA-commentator

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Sierd de Vos FIFA 20

Flamboyante verslaggever is samen met Jeroen Grueter de Nederlandse ‘stem’ van FIFA20…

Veertien jaar lang hebben we in de FIFA-games geluisterd naar het licht vermakelijke, maar vaak wel gortdroge commentaar van Evert ten Napel en Youri Mulder. Voetbalfans kennen de meeste one-liners inmiddels uit hun hoofd, aangezien het gros van de door de jaren heen opgenomen regels voor elke game hergebruikt wordt. Met een klein beetje pijn in het nostalgische hart moeten we dit jaar afscheid gaan nemen van dit oude gelegenheidsduo – EA Sports heeft namelijk het roer omgegooid. En hoe!

El Sierd en Jeroen Grueter

Elk jaar kwam werden er wel lollig bedoelde petities opgezet om de flamboyante, vaak onnavolgbare Sierd de Vos het stokje van de inmiddels gepensioneerde Ten Napel over te laten nemen. Zoiets zou een serieus bedrijf als EA écht niet toelaten, toch? Mis!

De Vos mocht vandaag eindelijk bekendmaken dat hij inderdaad de nieuwe Nederlandse ‘stem’ van FIFA is. Zijn sidekick is NOS-commentator Jeroen Grueter. Het was een enorme klus, die ongeveer een jaar in beslag heeft genomen: “Alles wat Evert en Youri de afgelopen veertien jaar als basis hebben ingesproken moest opnieuw. Namen, spelsituaties, inleidingen, doelpunten en ga zo maar door. Het gaat om zestien miljoen teksten,” aldus El Sierd. Benieuwd hoe dat gaat klinken? Ziggo Sport heeft via Twitter al een kleine teaser gepost. Maak je geen zorgen: ‘Ratatata, Koekoek’ – ze zitten er allemaal in. Hij lijkt zich op geen enkel vlak te hebben ingehouden. We hadden niet anders van ‘m verwacht!

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1149249469797548032

Laatste nieuws

Puck Moonen slaat keihard terug met veelzeggende foto: ‘Te dik?’

Puck Moonen heeft weer een flinke hoeveelheid mooie foto's online gezet om een echt statement te maken naar haar haters!

Schaatsster Joy Beune (24) maakt haar enorme fout goed met heerlijke foto’s

Joy Beune is een grote fout begaan, maar weet het toch wel weer aardig goed te maken met haar leuke foto's.

Foto: René van der Gijp geniet van ‘grensoverschrijdend’ momentje met Hélène Hendriks

René van der Gijp, oud-profvoetballer en voetbalanalist, heeft weer eens voor opschudding gezorgd. Deze keer in het populaire actualiteitenprogramma Vandaag Inside, waar hij co-host Hélène Hendriks trakteerde op een onvervalste smakkerd op de wang. Van der Gijp, bekend om zijn lak aan de 'woke' regeltjes, liet hiermee weer eens zien dat hij zich door niets of niemand de les laat lezen.