Sexy studentensekte in eerste Nederlandse Netflix Original

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We doen in Nederland ook eindelijk mee! Ares, ‘onze’ eerste echte Netflix Original, gaat deze week in première. Horror, s**s, mysterie, moord, spanning en een handjevol actrices om de vingers bij af te likken…

Ares Netflix

Oké, de populaire serie Undercover kwam ook van Nederlandse bodem, maar moest de Credits uiteindelijk delen met onze Zuiderburen. Ares is dus de eerste officiële ‘volledig’ Nederlandse Netflixserie. Wordt dit onze Casa de Papel? Vanaf 17 januari kunnen 190 landen aan de slag met het eerste seizoen, dat acht afleveringen telt.

Feuten meets Eyes Wide Shut

Ares belicht de duistere kant van het Amsterdamse studentenleven. Maar dan anders dan de koorballen en andere gehaktsoorten die je kent uit de media. In de (hopelijk) fictieve serie volg je twee studenten, Rosa en Jacob, die lid worden van een studentenvereniging. Ze verwachten een licht onethische ontgroening en gezuip tot je erbij neervalt, maar krijgen meer. Veel meer.

Wat begint als de BNN-serie Feuten, verandert heel snel in Kubricks cultklassieker Eyes Wide Shut: de studentenvereniging blijkt een machtige sekte te zijn. Geen jasje dasje, maar lange gewaden met capuchons. Geen biercantus, maar incantaties. Geen ontgroening, maar brandmerken. En freaky s**s natuurlijk. Want we hebben als Nederlanders een bepaalde reputatie hoog te houden.

(Lees verder na filmpje)

Rosa en Jacob komen van binnenuit steeds meer over hun mysterieuze sociëteit te weten. Hoe dichter ze tot de kern doordringen, hoe enger en vreemder het wordt. “Een sexy wereld met horrorelementen” noemt hoofdrolspeelster Jade Oliekamp het. Bovendien wordt het volgens haar op bepaalde momenten griezelen geblazen: “Sommige mensen moeten dit niet voor het slapengaan kijken.”

Even voorstellen: Jade Oliekamp

Wie gevestigde namen verwacht in ons nationale Netflix-uithangbord komt bij Ares bedrogen uit. De cast bestaat uit voornamelijk (relatief) onbekende jonge acteurs. Met dus Jade Olieberg vooraan. De actrice speelde als kind in Hoe overleef ik mezelf? en had later rollen in Penoza, Dokter Deen en Celblok H.

En nu heeft ze ineens de hoofdrol in een productie waar miljoenen mensen over de hele wereld naar gaan kijken. Vooral naar Jade: “Ik zit in zo’n beetje elk shot”, zegt de 26-jarige krullenbol. Die gaat haar nationale doorbraak gewoon overslaan dus. Betere opstapjes zijn er in deze tijd niet!

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jade Robin Olieberg, actrice (@jadeolieberg) op

De rest van de cast doet ook slechts kleine belletjes rinkelen: Lisa Smit, Frieda Barnhard, Jennifer Welts en Florence Vos Weeda komen ook op je beeldscherm langs. Stuk voor stuk mooie talenten die, als we op de trailer afgaan, hun acteerspieren flink moesten aanspreken: voor Ares hadden ze zowel hun ‘scream face’ als ‘O-face’ regelmatig nodig!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jade Robin Olieberg, actrice (@jadeolieberg) op

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Juultje Tieleman drukt troeven naar voren in strak badpak

Juultje Tieleman verwent haar volgers opnieuw met een uiterst pikante video via Instagram. De blondine laat zien wat ze in huis heeft!

Foto: Iris Enthoven wint dankzij deze gewaagde outfit tóch nog prijs op RadioRing Gala

Influencer Iris Enthoven was te gast bij het RadioRing Gala van dit jaar. Ze won dankzij haar heerlijke outfitje een hele bijzondere prijs...

Foto: Marijn Kuipers showt lijf in zéér uitdagend setje voor Valentijnsdag

Marijn Kuipers is klaar voor Valentijnsdag! De man die haar in dit setje in de slaapkamer aantreft is een echte mazzelaar!