Schokkend: René van der Grijp wil stoppen met Vandaag Inside

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

René van der Gijp doet een opmerkelijke uitspraak bij Vandaag Inside. In de nasleep van de rel rondom het ‘kaarsenverhaal’ van Johan Derksen lijkt hij te willen stoppen met het tv-programma…

René van der Gijp is er helemaal klaar mee. Waarom hij nu ineens nadenkt over een vroegtijdig pensioen? Het komt allemaal door de uitspraken die Johan Derksen onlangs deed bij het populaire tv-programma Vandaag Inside. De kritiek die de heren nu krijgen op het ‘kaarsenverhaal’ van Johan Derksen gaat ook René te ver. Tijdens de live-uitzending zegt hij gewoon ineens dat hij wil stoppen; in de auto stappen en wegwezen. Wilfred weet hem nog even aan tafel te houden, maar het is duidelijk dat de banden nog nooit zo fragiel geweest zijn als nu. Is de kaars bij René definitief uitgeblazen?

René van der Gijp kan niet meer lachen bij Vandaag Inside

Om het land een beetje te sussen na de enorme ophef over de verhalen van de kaars van Johan Derksen moest Vandaag Inside een speciale aflevering inlassen met daarin verdere uitleg. De heren hadden in de vorm van een kritische RTL-journalist een tegengeluid uitgenodigd om aan de bar aan te schuiven. Deze Yesim Candan bemoeide zich regelmatig met het gesprek aan tafel, en het werd meteen duidelijk dat het onderwerp én haar aanwezigheid niet bepaald wonderen deed voor de sfeer in de studio. Voor René werd de enorme negativiteit duidelijk te veel. De goedlachse presentator is er voor de lol bij en niet voor serieuze gesprekken en negatieve onderwerpen. Zelf kon hij niet meer lachen en gauw genoeg zei die zelfs dat het misschien beter was om te stoppen. Het programma zou ook niet meer in de huidige tijdsgeest passen, aldus René.

René van der Gijp stopt uitzending

Vandaag Inside heeft een hoop headlines gehaald de afgelopen jaren, maar na het kaarsenverhaal lijken de vele scheurtjes het programma nu te veel te worden. Johan Derksen is op dit moment duidelijk één van de meest bekritiseerde personen op de Nederlandse tv. Dat de heren nu wéér in de verdediging moeten schieten lijkt de druppel die de emmer van René doet overlopen. Van der Gijp onderbreekt collega Wilfred Genee ineens en zegt dat hij eigenlijk gewoon naar huis wilt. Zijn gezicht staat op onweer als hij vertelt dat hij door alle ellende het gevoel heeft dat hij beter af is thuis op zijn bank.

Johan Derksen verandert verhaal

De negatieve sfeer aan tafel, de humorloze uitzending en alle mediaberichten lijken hun tol te eisen. René heeft er gewoon geen zin meer in! Johan lijkt de boel nog wel te willen lijmen, zeker aangezien hij zijn kaarsenverhaal uit een ver verleden inmiddels een beetje aangepast heeft.  John de Mol is waarschijnlijk de man die deze uitzending mogelijk heeft gemaakt. Vooral nu ook zoon Johnny de Mol in de negatieve spotlights staat, en zijn programma The Voice of Holland ook enkele grensoverschrijdende medewerkers bleek te hebben, is nog meer drama ongewenst. 

Vandaag Inside niet meer live?

Is dit het begin van het einde voor de succesvolle talkshow? Of enkel voor René? Zijn uitspraken aan tafel doen vermoeden dat hij klaar is om de stekker eruit te trekken. Dat hij suggereert om het programma in het vervolg niet meer live uit te zenden om mogelijke nieuwe relletjes te kunnen voorkomen, lijkt ook een veelzeggend teken. Het zou de spontaniteit totaal wegnemen. Aangezien VI al die jaren juist zo succesvol geworden is vanwege de eerlijke, spontane en soms licht chaotische elementen die een live-uitzending brengen, zouden we ons kunnen voorstellen dat het veranderen van de formule tevens een doodsteek zou kunnen betekenen voor het programma.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Razend knappe Pien Hersman deelt kusjes uit in slaapkamer (foto’s!)

Schaatsster Pien Hersman heeft zichzelf van meerdere kanten laten zien in de slaapkamer, iedereen smelt van de prachtige beelden!

Wielrenster Puck Moonen lift haar dekentje omhoog en onthult bedpartner (Foto!)

Puck Moonen deelt een opmerkelijke video op haar Instagrampagina. Ze doet haar deken omhoog en laat haar onderkant helemaal zien. Ook haar bedpartner komt hierbij goed in beeld!

Wow: Dit zijn de allermooiste foto’s van Máxima-actrice Delfina Chaves

Delfina Chaves is de beeldschone actrice die een piepjonge Máxima speelt in de nieuwe Videoland serie Máxima. Eén ding is al zeker: een hoop mannelijke kijkers gaan ontzettend genieten van deze Argentijnse dame!