RTL-weervrouw Nicolien Kroon beschermt je tegen de vrieskou

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Weervrouw Nicolien Kroon heeft geluk: zij krijgt het als één van de weinige personen in Nederland warm van ijskoude temperaturen…

Terwijl de gemiddelde Nederlander zich aan het voorbereiden is op een weekje bibberen, krijgen alle weervrouwen- en mannen van Nederland het warm bij het idee van een korte periode van uitzonderlijke vrieskou. Als we dan toch met z’n allen de vrieskist in moeten duiken, zitten we daar het liefst naast Nicolien Kroon.

Lees ook: Wie is de mooiste weervrouw van Nederland?

Majoor Nicolien Kroon houdt van extreem weer

Nicolien Kroon is de ideale vrouw om in de buurt te hebben met een dreigende weersvoorspelling op komst. Zij is dankzij haar militaire achtergrond (ze was majoor bij de luchtmacht) niet alleen getraind om met een crisissituatie om te gaan, maar kan ons tegelijk geruststellen: ze weet precies wanneer het kwik weer omhoog gaat. Wie haar op Instagram volgt weet bovendien dat de kleine blondine graag op de lange latten staat. Nicolien moet zich ondanks haar brandende passie voor extreem weer wel iets warmer kleden dan ze gewend is: de weervrouw van RTL het afgelopen jaar wel tien kilo aan overtollige ‘isolatie’ kwijtgeraakt!

Nicolien Kroon is ‘mooiste weermodel’

Meteorologen verdiepen zich dagelijks in weermodellen, maar de kijker rekt de betekenis van dat begrip een stukje op. Wie trouw inschakelt voor het weerbericht is namelijk ook zéér geïnteresseerd in de mooiste ‘weermodellen!’ Op dit moment is de Nederlandse kijker vooral bezig met Willemijn Hoebert van de NOS, Amara Onwuka van SBS en, je raadt het al: Nicolien Kroon van RTL! Onlangs werd Nicolien nog verkozen tot mooiste weervrouw van ons land. Volgens de experts doe je er dus vooral goed aan om het weerbericht op 4 te checken. Tenzij een van Nicoliens mannelijke collega’s aan de beurt is natuurlijk. Op dat moment is het zappen geblazen – kijken of Amara of Willemijn wél op tv zijn!

Kort en bondig

In een interview met Beau Monde vergeleek Nicolien Kroon ooit haar postuur met haar presentatiestijl: kort en bondig. Hoewel ze tegenwoordig al iets minder bondig is, klopt het dat de kleine weervrouw niet té overdreven en vooral to the point is tijdens haar weerbericht. Ze is zelden te lang van stof bij het omschrijven van de weerssituatie. Laat die weerfoto’s, bloemetjes, bijtjes en lieflijk ogende wolkjes maar aan haar collega’s over. Nicolien vertelt je met militaire precisie hoe het zit. Nu maar hopen dat het historische koufront óók kort en bondig blijft. Nicolien lijkt daar uitsluitsel over te kunnen geven:

Nicolien Kroon is 10 kilo afgevallen

Het viel de meeste kijkers op dat Nicolien Kroon de laatste tijd allang niet meer zo ‘kort  en bondig’ is als ze voorheen beweerde te zijn. Op de vraag of ze hier en daar wat kilootjes ‘extra isolatie’ kwijt is, antwoordde de weervrouw trots ‘ja!’ Ze schijnt het afgelopen jaar ruim tien kilo te zijn afgevallen. Ze paste zelfs weer in haar oude trouwjurk! Nicolien, inmiddels 42 jaar oud, trouwde 12 jaar geleden met een militair uit Nederland.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Monica Geuze lacht zich rot terwijl vriend Kaj Gorgels bijna verdrinkt (video!)

Tijdens hun vakantie gaat Kaj Gorgels kopje onder in de zee. Monica Geuze kan er alleen maar om lachen.

In gehulde Roxy Dekker deelt heerlijke vakantiekiekjes vanaf zonnig bootje (foto’s!)

Roxy Dekker deelt een reeks aan vakantiefoto's en laat zichzelf helemaal zien terwijl ze op een bootje ligt! 

Katja Schuurman ontwerpt eigen spannende setjes en test ze zelf uit; dat levert deze heerlijke beelden op!

Katje Schuurman heeft een eigen lijn aan pittige setjes. Ze vind het dan ook leuk om ze zelf aan te doen en dat zorgt voor prachtige foto's!